Jsme televize vašeho kraje

Kolem policistů na dálnici D6 projela řidička v protisměru, řídila se prý pokyny navigace

Cheb, publikováno 20.02.2018, autor: Richard Beneš

Dálnice D6 - ilustrační foto | Autor: Richard Beneš

Řidičku osobního automobilu, která jela v protisměru po dálnici D6 potkali policisté kolem druhé hodiny ranní na 160 kilometru u Odravy. Vozidlo v protisměru míjelo policejní hlídku jedoucí od Kynšperka nad Ohří na Cheb u středových svodidel a dále pokračovalo v jízdě směrem na Sokolov. Policisté okamžitě zapnuli světelné výstražné a zvukové zařízení s nápisem „STOP POLICIE“ a vydali se za vozidlem.

„Řidička výzvy uposlechla a zastavila u středových svodidel. Jeden z policistů okamžitě začal odklánět dopravu, aby nedošlo ke střetu s protijedoucími vozidly a druhý policista pomáhal řidičce k bezpečnému opuštění dálnice,“ popsala dramatickou událost policejní mluvčí Kateřina Böhmová. Doklady měla motoristka v pořádku a také dechová zkouška vyšla s negativním výsledkem. Přestupek takového charakteru nemohou řešit policisté na místě, ale bude postoupen do správního řízení. „Za jízdu v protisměru na dálnici může správní orgán uložit řidičce pokutu 5000 Kč až 10 tisíc korun a zákaz činnosti od šesti měsíců do jednoho roku. Rovněž je za tento přestupek také sedm bodů,“ uvedla mluvčí Böhmová.

Řidička zřejmě najela do protisměru při najíždění do čtyř pruhu před Chebem, vzhledem ke slabšímu provozu v noci se jízda naštěstí obešla bez nehod. Žena policistům sdělila, že se řídila pokyny z navigace, na druhou stranu také přiznala, že navigace bude zřejmě neaktualizovaná.

Policisté upozorňují řidiče, kteří jezdí podle navigace, aby vždy také sledovali dopravní značení na silnicích, respektovali ho a nespoléhali se pouze na navigaci. V minulosti jsme již řešili několik případů, kdy řidiči důvěřovali navigaci, která je pak navedla do protisměru, nebo řidiče nákladních vozidel do míst, kde uvízli a nemohli vyjet, či se s nákladem otočit.

Fotogalerie

Dálnice D6 - ilustrační foto | Autor: Richard Beneš