Jsme televize vašeho kraje

Novým starostou Mariánských Lázní se stal Pirát Martin Kalina

Mariánské Lázně, publikováno 21.02.2018, autor: Richard Beneš

Novým starostou Mariánských Lázní se stal Pirát Martin Kalina | Autor: Mariánské Lázně

Novým starostou Mariánských Lázní se stal ve středu na jednání zastupitelstva dosavadní městský radní Martin Kalina (Piráti). Nového starostu zvolili zastupitelé jednohlasně. V čele radnice vystřídal dnes již bývalého starostu Petra Třešňáka (Piráti), který odstoupil na vlastní žádost. Od loňského podzimu totiž působí i jako poslanec Parlamentu ČR a obě funkce už nechtěl kumulovat.

„Jsem rád, že mohu práci starosty vložit do kvalifikovaných rukou pana Kaliny. Vzhledem k tomu, že se jako Piráti snažíme aby u nás neprobíhalo kumulování funkcí, tak tímto ctíme naše pravidla,” řekl Třešňák. „Jsem rád, že mohu převzít otěže a pokračovat v plnění programového prohlášení naší koalice a dovést všechny slíbené projekty do konce, ať jde o územní plán, levné parcely pro bydlení pro občany Mariánských Lázní, přestavbu ploché dráhy v multifunkční komplex s inlinovou dráhou,“ řekl nový starosta Martin Kalina.

Vedení radnice plánuje také přestavbu budovy radnice, která by se měla změnit v moderní a funkční komplex. Město mude také muset vyřešit například systém parkování. Starosta Kalina prohlásil, že bude pokračovat v otevřené politice svého předchůdce, například akcí Káva online se starostou, která se uskuteční podle plánu, opět v první pondělí v měsíci. „Připravte si své dotazy, rád vám je zodpovím,“ dodal Kalina.

Nově jmenovaný starosta je v pořadí už třetím mužem ve vedení mariánskolázeňské radnice v aktuálním volebním období. Po volbách v roce 2014 vykonával funkci starosty Vojtěch Franta (Piráti), kterého pak o rok později nahradil Třešňák.

Fotogalerie

Novým starostou Mariánských Lázní se stal Pirát Martin Kalina | Autor: Mariánské Lázně
Novým starostou Mariánských Lázní se stal Pirát Martin Kalina | Autor: Mariánské Lázně