Jsme televize vašeho kraje

Na šumavském Špičáku panují i nadále ideální lyžařské podmínky

Plzeň, publikováno 22.02.2018, autor: Richard Beneš

Na šumavském Špičáku je zima v plném proudu | Autor: Richard Beneš

Ukázková zima a parádní podmínky pro lyžování trvají na šumavském Špičáku i v tomto týdnu. Areál si stále udržuje v průměru 70 centimetrů vysokou vrstvu sněhu na sjezdovkách a v některých místech leží skoro metr. Příjemně mrzne po celý den a je zároveň slunečné počasí, takže špičácké svahy orientované na jih nabízejí v těchto dnech ty nejoblíbenější panoramatické zimní výhledy.

„Nechci se opakovat, ale letos u nás podmínky lyžařům hodně přejí. Sjezdovky jsou po večerní úpravě rovné a neporušené po celý den,“ říká provozní ředitel Ski&Bike Špičák Vladimír Kasík. Návštěvnost areálu je v době prázdnin v Plzni a okolí paradoxně vždy nižší než v termínech pro jiné okresy, takže se v pracovních dnech tohoto týdne lyžovalo úplně bez front.

Tímto víkendem a následujícími dvěma ve Ski&Bike Špičák vyvrcholí programem pro veřejnost letošní zimní sezona. V sobotu 24.února oslaví přímo na sjezdovce na dojezdu Spodní Šance koncertem svoje 33. narozeniny železnorudský zpěvák Marek Ztracený. Začátek je od 19.00 hodin a díky Markovi a Ski&Bike Špičák lidé neplatí žádné vstupné.

Taktéž v sobotu 24.února, ale už od rána, si mohou všichni zájemci v rámci akce Snow Tour 2018 vyzkoušet zdarma veškeré lyžařské vybavení. Připravena je ochutnávka jídel i nápojů. „Pojede se též recesistická soutěž slalom na sled dogs, což jsou sněžné brusle. Do závodu se může přihlásit kdokoli,“ informoval mluvčí areálu Karel Samec.

O nadcházejícím víkendu budou všechny sjezdovky v areálu včetně snowparku, funline a měřeného slalomu k dispozici veřejnosti opět bez omezení. Skončily i víkendové lyžařské kurzy organizované areálem, takže jedinými většími skupinkami na sjezdovkách jsou školní kurzy. V příští týdnu se koná dětský den, kdy budou děti soutěžit o skipasy zdarma, 10. března bude oblíbená akce přejezd přes louži.

Fotogalerie

Na šumavském Špičáku je zima v plném proudu | Autor: Richard Beneš