Jsme televize vašeho kraje

Viktoriáni truchlí nad úmrtím dlouholetého a oddaného fanouška

Plzeň, publikováno 23.02.2018, autor: Richard Beneš

Viktoriáni truchlí nad úmrtím dlouholetého a oddaného fanouška | Autor: FC Viktoria Plzeň

Radost z postupu FC Viktoria Plzeň do osmifinále Evropské ligy kalí smutná událost, která se udála během odvetného utkání s Partizanem. V hledišti i přes rychlou lékařskou pomoc zemřel jednasedmdesátiletý fanoušek Viktorie, kterého postihla v průběhu prvního poločasu náhlá zástava oběhu. Klub by chtěl vyjádřit celé rodině upřímnou soustrast.

„Nejprve se o resuscitaci pokusili přítomní městští strážníci, následně i lékaři. Přes veškerou snahu se však bohužel nepodařilo muže zachránit,“ řekl mluvčí klubu Václav Hanzlík. „Je to velmi smutná událost, která nás všechny zasáhla. Samotní hráči se o všem dozvěděli bezprostředně po konci utkání a v kabině měli hned jasno – vítězství i následný postup věnují památce zesnulému fanouškovi,“ dodal mluvčí. „Rodině a známým bych chtěl za celou kabinu vyjádřit upřímnou soustrast. Určitě by měl z našeho postupu velkou radost, tak mu jej tam nahoru posíláme,“ uvedl kapitán týmu Roman Hubník.

Mužem, který zemřel na stadionu, byl pan Stanislav, který fandil červenomodrým barvám přes padesát let. Nevynechal prakticky žádný domácí zápas a byl i u toho, když Viktorka hrála s Bayernem Mnichov v 70. letech i v roce 2013. Zažil s klubem všechny velké úspěchy i doby, kdy se mu nedařilo. Památku zesnulého fanouška uctí klub minutou ticha před pondělním ligovým zápasem s Jihlavou.

Fotogalerie

Viktoriáni truchlí nad úmrtím dlouholetého a oddaného fanouška | Autor: FC Viktoria Plzeň