Jsme televize vašeho kraje

Rokycanská nemocnice také vyhlásila zákaz návštěv z důvodu chřipkové epidemie

Plzeň, publikováno 28.02.2018, autor: Richard Beneš

Zákaz návštěv platí z důvodu chřipkové epidemie také v Rokycanské nemocnici. | Autor: Rokycanská nemocnice

Zákaz návštěv vyhlásila z důvodu nárůstu respiračně nemocných v regionu také Rokycanská nemocnice na lůžkových odděleních. Omezení platí od 28. února až do odvolání. „Příbuzné a blízké hospitalizovaných pacientů žádáme o pochopení a trpělivost. Omezením návštěv chráníme zejména samotné pacienty, kteří jsou náchylnější k nemocem a návštěvy by je v tomto období mohly oslabit a zkomplikovat jejich léčbu. O odvolání zákazu budeme ihned poté informovat na webu, na facebooku a v médiích,“ informoval mluvčí společnosti Nemocnice Plzeňského kraje Jiří Kokoška. Omezení zakazující návštěvy ve zdravotnických zařízeních zřizovaných krajem již platí v Klatovech, Horažďovicích a Svaté Anně v Plané.

Od minulého týdne stoupl v Plzeňském kraji o 6,1 procenta počet lidí s chřipkami a akutními respiračními infekcemi. V kraji, kde žije kolem 580 tisíc obyvatel, nyní marodí kolem 10 tisíc lidí. Nemocnost v kraji překročila hranici epidemie, za níž hygienici považují 1500 nemocných na 100 tisíc obyvatel. Nejvíce ze všech sedmi okresů kraje stoupla nemocnost právě na Rokycansku. Hranici epidemie už aktuálně překročilo Klatovsko, Plzeň město, jižní Plzeňsko, Tachovsko a nově už zmíněné Rokycansko. Nejméně nemocných je na Domažlicku, kde marodí 792 lidí, což je 1293 nemocných na 100 tisíc obyvatel.

Zákazy návštěv už platí vedle zmíněných krajských nemocnic také v Psychiatrické nemocnici v Dobřanech na jižním Plzeňsku. Od soboty 17. února vyhlásila zákaz návštěv na všech odděleních nemocnice Privamed v Plzni. Kvůli ochraně rizikových pacientů uzavřela plzeňská fakultní nemocnice 9. února pro návštěvy všechny části hematologicko-onkologického oddělení.

Fotogalerie

Rokycanská nemocnice - ilustrační foto | Autor: TV ZAK
Zákaz návštěv platí z důvodu chřipkové epidemie také v Rokycanské nemocnici. | Autor: Rokycanská nemocnice