Jsme televize vašeho kraje

Další etapa stavebních prací začne 6. března na mostu generála Pattona

Plzeň, publikováno 28.02.2018, autor: Richard Beneš

Most generála Pattona - ilustrační foto | Autor: Archiv

Na mostu generála Pattona začnou v úterý 6. března odpoledne stavební práce ve směru z Lochotína do centra. Motoristé musí počítat s částečným dopravním omezením pro automobilovou dopravu, tato část mostu bude také uzavřena pro pěší, naopak se pro chodce otevře levá část mostu.

„V první fázi, která potrvá zhruba 14 dní, se osadí výhybky pro tramvajovou trať před a za mostem. Následně bude tramvajová trať na pravém mostu odstraněna a nahrazena provizorní vozovkou pro přesun automobilové dopravy na vnitřní polovinu mostu ve druhé fázi. Po kompletní rekonstrukci mostního svršku na vnější polovině mostu začne v červenci třetí fáze, kdy se bude opravovat vnitřní polovina mostu. Současně se vybuduje nová tramvajová trať,“ řekl Miroslav Blabol vedoucí úseku výstavby ŘSD ČR.

V průběhu celého roku se počítá ve směru do centra se zachováním dvou, byť zúžených jízdních pruhů pro automobilovou dopravu. Případná větší dopravní omezení budou krátkodobá a zhotovitel stavby je bude plánovaně směřovat mimo čas dopravní špičky.

Fotogalerie

Most generála Pattona - ilustrační foto | Autor: Archiv