Jsme televize vašeho kraje

Hned dva sebevrahy zachránili na poslední chvíli policisté na Karlovarsku

Cheb, Ostrov, publikováno 05.03.2018, autor: Richard Beneš

Ilustrační foto | Autor: Archiv

Hned dva lidské životy zachránili v neděli ráno policisté v Chebu a v Ostrově. Doslova na poslední chvíli odradili od sebevraždy mladého muže, který chtěl skočit z mostu a ženu, která chtěla ukončit svůj život skokem pod vlak.

Nejdříve policisty informoval na lince 158 časně ráno muž, který oznámil, že mu jeho známý zasílá SMS zprávy, že stojí na železničním mostu v Chebu a chce skočit dolů. Trojčlenná hlídka ihned vyrazila na zmíněný viadukt, kde si všimla muže, který stojí u zábradlí. Policisté přistupovali k muži velmi obezřetně, aby tak zabránili jeho dalšímu rozrušení. „Jakmile to bylo možné, hlídka začala s mužem komunikovat a ten poté poodstoupil od zábradlí. Následně ho policisté zajistili, protože svým jednáním bezprostředně ohrožoval svůj život,“ informoval mluvčí policie Michal Žáček. Čtyřiadvacetiletého muže si pak převzali do své péče přivolaní záchranáři.

Kolem sedmé hodiny ranní v neděli přijali policisté z Ostrova přes tísňovou linku další oznámení, tentokrát od sedmapadesátiletého muže. Informoval, že našel dopis na rozloučenou psaný jeho manželkou. Do místa bydliště ihned vyjeli policisté, kteří zjistili, že pohřešovaná žena trpí zdravotními problémy. „Mobilní telefon si žena vzala s sebou, ale byl už nedostupný. Manželka se mu sama po chvíli ozvala, že se nachází někde na kolejích poblíž vysokého komína. Policisté s oznamovatelem vyrazili k železnici u teplárny, kde zahlédli pohřešovanou ženu. Společně doběhli na místo a ženu z prostoru kolejiště odvedli krátce před projetím vlaku,“ uvedla ke druhému případu se šťastným koncem mluvčí policie Zuzana Týřová.

 

Fotogalerie

Ilustrační foto | Autor: Archiv