Jsme televize vašeho kraje

V Druztové se přiotrávila plynem tříčlenná rodina, pomoc přivolala z posledních sil dcera (17)

Plzeň, publikováno 11.03.2018, autor: Richard Beneš

Záchranáři zasahovali v Druztové na severním Plzeňsku, kde se přiotrávila plynem tříčlenná rodina | Autor: Richard Beneš

Tříčlennou rodinu, která se v rodinném domku otrávila oxidem uhelnatých, zachraňovali v noci na neděli policisté a záchranáři v Druztové na severním Plzeňsku. Společnými silami se jim podařilo doslova na poslední chvíli dostat všechny tři osoby pryč z domu do bezpečí. Na zdravotní problémy celé rodiny upozornila sedmnáctiletá dcera a díky jejímu jednání teď celá rodina žije.

„Dívka se po půlnoci náhle vzbudila a zjistila, že její rodiče mají blíže neurčené zdravotní problémy. Na místo okamžitě vyjela hlídka policistů z obvodního oddělení Třemošná. Ti po vstupu do domu zjistili, že na chodbě je silně cítit plyn. Uvnitř domu se nacházela oznamovatelka události, dále pak muž (45), který ze zdravotních důvodů s hlídkou nedokázal komunikovat a žena (43), která byla v bezvědomí,“ popsala dění na místě mluvčí policie Markéta Fialová. Muž měl krvácející zranění na hlavě, které si způsobil zřejmě pádem na zem.

Policisté a záchranáři nezaváhali ani vteřinu a i přes zřejmý únik plynu okamžitě zahájili záchranu osob a dostali je pryč z domu do bezpečí. Venku jim poskytli bezodkladnou první pomoc. „Muže a ženu jsme transportovali na oddělení emergency do Fakultní nemocnice Plzeň, dívku na ambulanci dětské kliniky,“ uvedl mluvčí záchranky Martin Brejcha.

Kriminalisté teď prověřují všechny okolnosti případu. Prozatím zjištěné skutečnosti nasvědčují tomu, že v domě mohlo dojít vlivem špatného spalování plynového kotle k úniku oxidu uhelnatého, kterého se osoby spící uvnitř domu nadýchaly.

Fotogalerie

Záchranáři zasahovali v Druztové na severním Plzeňsku, kde se přiotrávila plynem tříčlenná rodina | Autor: Richard Beneš