Jsme televize vašeho kraje

Na Lochotíně vznikla dvě nová místní sdružení ODS, Bolevec a Košutka

Plzeň, publikováno 12.03.2018, autor: Richard Beneš

Ilustrační foto | Autor: Archiv

O dvě nová místní sdružení se rozrostlo Oblastní sdružení ODS Plzeň město. Nově vznikla na území Městského obvodu 1 místní sdružení Košutka a Bolevec. Až doposud existovalo na území obvodu s největším počtem obyvatel jen místní sdružení Lochotín.

„Na Oblastní radu ODS se obrátili členové, kteří založili dvě místní sdružení Košutka a Bolevec. Na oblastní radě jsme jejich žádost projednali a doporučili ke schválení výkonné radě, která má pravomoc k tomu, aby vznik nových místních sdružení schválila. To se také stalo na posledním jednání výkonné rady. Jediná změna pro až doposud jediné místní sdružení je, že kandidátka pro nadcházející komunální volby do obvodu Plzeň 1 se bude tvořit takzvaným společným sněmem všech tří místních sdružení,“ informoval předseda Oblastního sdružení ODS Plzeň město Jiří Šneberger.

Klíč pro sestavení společné kandidátky pro komunální volby bude na obvodu Plzeň 1 stejný, jako používá obvod Plzeň 3. „To znamená že by tam měl být stejný počet delegátů z každého místního sdružení, které se musí domluvit na jedné společné kandidátce,“ dodal Jiří Šneberger. Šéfem místního sdružení Košutka by měl být bývalý hejtman Plzeňského kraje Petr Zimmermann, zatímco v čele sdružení Bolevec by měl být Jan Husák. O vyjádření k aktuální situaci jsme požádali Jiřího Winkelhöfera, předsedu místního sdružení ODS Plzeň Lochotín. „Nevim, co bych k tomu komentoval, k tomu není co dodat,“ dodal Winkelhöfer.

Fotogalerie

Ilustrační foto | Autor: Archiv