Jsme televize vašeho kraje

Řidiče autobusu oslnilo slunce a vážně zranil cyklistu, byl obviněn z ublížení na zdraví z nedbalosti

Plzeň, publikováno 13.03.2018, autor: Richard Beneš

Záchranáři v akci - ilustrační foto | Autor: Richard Beneš

Kriminalisté ukončili vyšetřování nehody z loňského prosince, kdy poblíž Janovic na Klatovsku řidič autobusu narazil do projíždějícího cyklisty a způsobil mu celou řadu zlomenin a poranění vnitřních orgánů. Z těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti obvinili kriminalisté čtyřiašedesátiletého motoristu. O případu informovala mluvčí policie Dana Ladmanová.

„Obviněný řidič autobusu nepřizpůsobil rychlost jízdy povětrnostním podmínkám, tímto porušil zákon o provozu na pozemních komunikacích a jinému z nedbalosti způsobil těžkou újmu na zdraví,“ komentovala vyšetřování policejní mluvčí Dana Ladmanová.

Muž jel s autobusem značky Setra po silnici II/191 od Klatov směrem na Janovice nad Úhlavou. „Před obcí, na přímém úseku komunikace dostatečně neviděl před jedoucí autobus, protože byl oslněn sluncem. Přehlédl také cyklistu jedoucího při pravém okraji, do kterého přední částí autobusu zezadu narazil. Cyklistu náraz odrazil vpravo do silničního příkopu a utrpěl zranění, se kterým byl převezen do nemocnice v Plzni. Osmatřicetiletý muž z Klatovska pobývá v nemocnici a jeho doba léčby bude trvat několik měsíců,“ dodala mluvčí policie.

 

Fotogalerie

Záchranáři v akci - ilustrační foto | Autor: Richard Beneš