Jsme televize vašeho kraje

AKTUALIZOVÁNO: Dva lidské životy vyhasly ve středu v Klatovech a v Horažďovicích, šlo o sebevraždy

Plzeň, publikováno 14.03.2018, autor: Richard Beneš

Ilustrační foto | Autor: Richard Beneš

Hned u dvou smutných případů ve středu odpoledne zasahovali záchranáři na Klatovsku. Na obou místech mohl ovšem přivolaný lékař konstatovat jen smrt. Záchranáři byli tentokrát bez práce. Nejprve v Klatovech ukončila svůj život skokem z okna polikliniky žena sedmapadesátiletá žena. Další život vyhasl v Horažďovicích, kde projíždějící vlak srazil a usmrtil muže.

Žena v Klatovech vyskočila ze třetího patra zdravotnického zařízení v ulici Pod Nemocnicí. Neštěstí se stalo krátce po 13. hodině. Bezvládné tělo našli svědci události na trávníku pod okny polikliniky. „Žena v důsledku pádu utrpěla zranění, kterému na místě podlehla,“ uvedl bez dalších podrobností Josef Trefil ze záchranky. Případ teď vyšetřují kriminalisté, s největší pravděpodobností se jednalo o sebevraždu.

K dalšímu smrtelnému zranění vyjížděli záchranáři po páté hodině odpoledne na předměstí Horažďovic. Původně na místo mířil i vrtulník letecké záchranné služby, který byl ovšem odvolán vzhledem k tomu, že osoba sražená vlakem byla po smrti. „Vzhledem k rozsahu poranění nelze stanovit věk, ani pohlaví oběti,“ informoval Josef Trefil. Policisté teď na místě neštěstí zjišťují, zda se jednalo o sebevraždu nebo o nešťastnou událost.

Nehoda se stala na trati mezi Horažďovicemi a zastávkou Střelské Hoštice. Mluvčí policie Dana Ladmanová ve čtvrtek informovala, že se jednalo devětasedmdesátiletého muže z Kašperskohorska. Ten se před srážkou pohyboval v kolejišti a strojvedoucí neměl šanci vlak bezpečně zastavit. Železniční trať 190 Plzeň - České Budějovice byla po nehodě uzavřena a dráhy zajistily pro cestující náhradní autobusovou dopravu.

Fotogalerie

Ilustrační foto | Autor: Richard Beneš