Jsme televize vašeho kraje

Na šumavském Špičáku nasněžilo a mrzne, podmínky na lyžování jsou stále velmi dobré

Plzeň, publikováno 15.03.2018, autor: Richard Beneš

Na šumavském Špičáku nasněžilo a mrzne, podmínky na lyžování jsou stále velmi dobré | Autor: Richard Beneš

To, co začátkem tohoto týdne lehce narušil déšť, to záhy napravilo středeční sněžení a mráz, proto jsou před nadcházejícím víkendem podmínky na šumavském Špičáku stále zimní. Na sjezdovkách leží v průměru 60 centimetrů sněhu, dalších několik centimetrů připadlo ve středu, kdy sněžilo skoro celý den. V nadmořské výšce nad 1000 metrů znovu mrzne a podle předpovědi dorazí celodenní mrazy počínaje touto sobotou.

„Lyžuje se tak opět na kvalitně vyladěném zimním povrchu a podle mě jsou na tuto dobu sjezdovky u nás pořád ve velmi dobré kondici,“ uvádí k aktuálním podmínkám provozní ředitel Ski&Bike Špičák Vladimír Kasík. I když jsou tento týden jarní prázdniny v domovském okrese Klatovy, lyžuje se tady úplně bez front. V sobotu 17. března bude od 14.00 hodin uzavřena sjezdovka Spodní Šance, kde se jede finálový závod letošního Šumavského pohárku. Po setmění tu pak pro děti pořadatelé odpálí ohňostroj.

Už podruhé za sebou bude Ski&Bike Špičák v provozu 100 dnů během zimní sezony, což je pro většinu českých areálů v současnosti už skoro magická hranice. Letos tento den připadá na zítřek – pátek 16. března. Loni padla hranice 100 dnů už 12. března. Lyžovat se bude na Špičáku určitě až do Velikonočního pondělí 2. dubna.

Už od pondělí 12. března se ve Ski&Bike Špičák lyžuje za ceny vedlejší sezony, jednodenní skipas pro dospělého za 505 korun, mládež (15-18 let) za 440 korun, děti (6-14) za 360 a rodinný skipas (2 dospělí a neomezený počet vlastních dětí) za 1220 korun. Děti do 6 let lyžují celou sezonu za 20 korun.

Fotogalerie

Na šumavském Špičáku nasněžilo a mrzne, podmínky na lyžování jsou stále velmi dobré | Autor: Richard Beneš