Jsme televize vašeho kraje

Černý pátek na silnicích v regionu pokračuje, zahynul už druhý účastník nehody

Plzeň, publikováno 16.03.2018, autor: Richard Beneš

Černý pátek na silnicích v regionu pokračuje, zahynul už druhý účastník nehody | Autor: Archiv

A černý pátek na silnicích v Plzeňském kraji pokračuje. Zatímco v Plzni zaměstnávaly záchranáře i policisty dvě dopravní nehody, kdy osobní automobily srazily chodkyně, na severním Plzeňsku zahynul při jízdě po silnici cyklista.

Tragická nehoda s cyklistou se stala v pátek dopoledne poblíž Úněšova na hlavním silničním tahu v Plzně na Karlovy Vary. „Na místo nehody odletěl i vrtulník letecké záchranné služby. Muž utrpěl zranění neslučitelná se životem a i přes veškerou snahu se nepodařilo obnovit základní životní funkce. Zemřel bohužel na místě,“ uvedl mluvčí záchranné služby Martin Brejcha. Přesnou příčinu smrti určí až nařízená pitva. Původně byla tato událost nahlášena jako dopravní nehoda, ale nelze vyloučit, že skutečným důvodem úmrtí byly zdravotní potíže cyklisty.

Ráno se stala v Plzni na křižovatce ulic Františkánská a Bezručova nehoda, pří níž osobní automobil značky BMW 420 srazil chodkyni (73). Zraněnou ženu převezli záchranáři sanitním vozem do nemocnice. Alkohol byl u účastníků nehody na místě vyloučila provedená dechová zkouška. Příčina a okolnosti teď vyšetřuje policie.

Další dopravní nehoda se stala dnes krátce před půl dvanáctou dopoledne a to na křižovatce ulic Folmavská a Borská v Plzni. Také zde srazilo osobní auto chodkyni. „Pětadvacetiletý řidič osobního vozidla tovární značky Opel Vectra nedal pravděpodobně přednost při odbočování chodkyni (38) na přechodu pro chodce, do které narazil. Žena naštěstí vyvázla bez zranění. Ani v tomto případě neměl na nehodě vliv alkohol,“ doplnila mluvčí policie Veronika Hokrová.

Fotogalerie

Černý pátek na silnicích v regionu pokračuje, zahynul už druhý účastník nehody | Autor: Archiv