Jsme televize vašeho kraje

Před policisty v Horažďovicích ujížděl motorista, má soudem zakázáno řídit až do roku 2023

Horažďovice, publikováno 21.03.2018, autor: Richard Beneš

Před policisty v Horažďovicích ujížděl muž se zákazem řízení do roku 2023 | Autor: TV ZAK

Silničního piráta pronásledovali policisté v ulicích Horažďovic na Klatovsku. Policejní hlídka zaregistrovala nebezpečnou jízdu vozidla značky Opel Omega Caravan, které ohrožovalo ostatní účastníky silničního provozu. Policisté chtěli řidiče zkontrolovat, ten však na výzvy k zastavení vozidla nereagoval a snažil se hlídce ujet.

„Řidič pokračoval na ulici Šumavskou, odbočil do Mayerovy ulice, kde probíhá rekonstrukce a je zde umístěna dopravní značka zakazující vjezd všech vozidel. Řidič tento zákaz porušil a pokračoval na staveniště. Tato ulice byla neprůjezdná a policisté tam našli prázdné odstavené vozidlo za ulicí Mayerova,“ uvedla k začátku honičky policejní mluvčí Dana Ladmanová. Po řidiči pak policisté dál pátrali a na Blatenské ulici si všimli muže, který odpovídal pronásledovanému muži. Při kontrole dokladů zjistili, že se jedná o třicetiletého muže ze Strakonic.

Zadržený muž měl u sebe ve dvou sáčcích neznámou krystalickou látku, kterou policisté zajistili a předali k dalšímu znaleckému zkoumání. Následně vyšlo najevo, že muž má na základě dvou rozsudků soudů uloženy dva tresty zákazu činnosti řízení motorových vozidel. Podle prvního do března 2021 a podle druhého až do března 2023. Muž je teď podezřelý z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

Fotogalerie

Před policisty v Horažďovicích ujížděl muž se zákazem řízení do roku 2023 | Autor: TV ZAK