Jsme televize vašeho kraje

Cizinec brutálně týral a znásilňoval přítelkyni, soud bude rozhodovat o jeho vzetí do vazby

Františkovy Lázně, publikováno 22.03.2018, autor: Richard Beneš

Ilustrační foto | Autor: Archiv

Týrání osoby žijící ve společném obydlí, nebezpečné vyhrožování a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání má mít na svědomí šestatřicetiletý cizinec z Mariánských Lázní. Tam měl nejdříve v jednom bytu napadnout svojí přítelkyni, přiložil jí nůž ke krku a vyhrožoval jí zabitím. Ženě se podařilo uprchnout, když ji násilník přinutil odejít z bytu do restaurace. Napadená okamžitě běžela na policejní oddělení, kde případ nahlásila, krátce poté policisté cizinec zadrželi.

„Policistům podařilo zjistit, že zmíněný muž měl v různých dnech v období od 31. prosince 2017 do 10. března 2018 v Praze ve třech případech donutit svoji přítelkyni násilím a výhrůžkami bezprostředního násilí k pohlavnímu styku, přičemž se nebyla schopna bránit. Kromě toho se také měl na své přítelkyni dopouštět jak v Praze, tak i ve Františkových Lázních, dlouhodobého psychického a fyzického násilí v jejich společné domácnosti,“ popsal případ mluvčí policie Michal Žáček.

Cizinec se navíc od 9. března 2018 zdržuje na území České republiky, čímž nerespektuje rozhodnutí správního orgánu, který ho správně vyhostil. Zadržený muž je v současnosti v policejní cele a v nejbližší době bude předán soudu, který bude rozhodovat o tom, zda muže umístí do vazby. V případě prokázání viny hrozí muži trest odnětí svobody až na deset let.

Fotogalerie

Ilustrační foto | Autor: Archiv