Jsme televize vašeho kraje

Za útok kyselinou hrozí obviněné ženě až šestiletý trest, jednala ale z omluvitelné pohnutky

Plzeň, publikováno 26.03.2018, autor: Richard Beneš

Za útok kyselinou hrozí obviněné ženě až šestiletý trest, jednala ale z omluvitelné pohnutky | Autor: TV ZAK

V souvislosti se sobotním kyselinovým útokem v prostorách erotického klubu na Americké třídě v Plzni už obvinili policisté šestačtyřicetiletou ženu z ublížení na zdraví z omluvitelné pohnutky. Ženu kriminalisté stíhají na svobodě. Hrozí jí až šestiletý trest vězení. Informovala o tom v pondělí mluvčí policie Veronika Hokrová. Při incidentu zranila obviněná žena žíravou látkou tři osoby. Sama sobě také způsobila menší zranění. Trestní zákoník zmíněný čin charakterizuje jako čin, kterým útočník způsobí těžkou újmu na zdraví v silném rozrušení ze strachu, úleku, zmatku nebo jiného omluvitelného hnutí mysli anebo v důsledku předchozího zavrženíhodného jednání poškozeného.

Čistícím přípravkem, který zřejmě obsahoval kyselinu sírovou zaútočila v nočním klubu žena na další přítomné osoby, které se tam dostaly do vzájemné potyčky. Výsledkem incidentu byli tři lidé vážně poleptaní kyselinou. Žíravina poranila i samotnou útočnici. Jednu ženu transportoval vrtulník letecké záchranné služby na pražskou popáleninovou kliniku. Kyselina jí způsobila zranění asi na pěti procentech, především horní části těla. Žena je ve stabilizovaném stavu a mimo ohrožení života. Další dva muže s vážným zraněním způsobeným žíravou látkou odvezly sanitky do plzeňské nemocnice.

V neděli pak záchranáři transportovali do pražské popáleninové nemocnice ještě jednoho ze dvou zraněných mužů, kteří byli od soboty v plzeňské fakultní nemocnici. Podobně jako již dříve hospitalizovaná žena utrpěl i tento pacient nerozsáhlé poleptání horní části těla a také není v ohrožení života.

Záchranáři ošetřili i ženu, která polila ostatní kyselinou. Tu na místě incidentu v jednom pokoji zadrželi policisté. Další muž utrpěl zranění hlavy, tentokrát však bez zásahu kyselinou. Stalo se tak při předchozí potyčce, která zřejmě odstartovala následný kyselinový útok.

Fotogalerie

Za útok kyselinou hrozí obviněné ženě až šestiletý trest, jednala ale z omluvitelné pohnutky | Autor: TV ZAK