Jsme televize vašeho kraje

AKTUALIZOVÁNO: Auto vjelo v Mariánských Lázních na přechod plný chodců, jeden na místě zemřel

Mariánské Lázně, publikováno 30.03.2018, autor: Richard Beneš

Tragická nehoda si vyžádala jeden lidský život | Autor: Plicie ČR

Vážná nehoda se stala v pátek odpoledne v Mariánských Lázních na křižovatce v ulici Chebská. Řidič osobního automobilu tam podle informací policejní mluvčí Kateřiny Böhmové vjel na červenou do křižovatky a srazil několik osob, které přecházely ulici po přechodu. Jeden chodec (21) na následky zranění na místě zemřel, nepodařilo se ho už resuscitovat, druhá chodkyně utrpěla velmi těžké zranění hlavy. Motorista vyvázl s lehčím poraněním.

Původně měli záchranáři nahlášeno sedm zraněných osob, teprve na místě zjistili, že ošetření potřebují tři lidé. Vrtulník letecké záchranné služby transportoval do plzeňské fakultní nemocnice jednu zraněnou osobu s poraněním mozku. Řidiče s oděrkami v obličeji převezli záchranáři k ošetření na ambulanci do nemocnice v Chebu.

„Řidič osobního automobilu vjel z blíže nezjištěných příčin do odbočovacího pruhu v křižovatce, kde srazil dva chodce a dva psy. Jeden chodec bohužel na místě zranění podlehl, druhého letecky transportovali záchranáři do nemocnice. Křižovatka byla v 16.24 hodin ze všech směrů průjezdná, ale v důsledku zpřetrhaných trolejí je v jednom jízdním pruhu omezení, policie na místě řídí dopravu,“ informovala mluvčí policie Kateřina Böhmová.

Další nehoda, při níž osobní automobil srazil chodce přecházejícího po přechodu se stala v Karlovarském kraji jen o den dříve. V Sokolově ve čtvrtek kolem páté hodiny ráno srazilo chodkyni auto v Kraslické ulici. Ta v důsledku nárazu utrpěla středně těžká zranění, včetně tříštivých zlomenin nohou. První pomoc na místě nehody poskytli zraněné ženě přítomní svědci. Ženu pak záchranáři převezli do sokolovské nemocnice.

Fotogalerie

Tragická nehoda si vyžádala jeden lidský život | Autor: Plicie ČR
Tragická nehoda si vyžádala jeden lidský život | Autor: Policie ČR