Jsme televize vašeho kraje

AKTUALIZOVÁNO: Exploze plynu zranila na severním Plzeňsku dvě osoby

Plzeň, publikováno 31.03.2018, autor: Richard Beneš

Záchranáři v akci - ilustrační foto | Autor: Richard Beneš

Výbuch způsobený manipulací s propanbutanovou bombou zranil v sobotu v podvečer dvě osoby v domku v obci Břízsko na severním Plzeňsku. Na místo okamžitě zamířily všechny složky Integrovaného záchranného systému (IZS)a odstartoval i vrtulník letecké záchranné služby. Exploze způsobila ženě (74) popáleniny v obličeji a na dolních končetinách. Popáleniny obličeje a horní končetiny utrpěl také muž (66).

„Oba zraněné převezli záchranáři pozemní cestou na oddělení emergency do plzeňské fakultní nemocnice na Lochotíně. Popálení u obou osob jsou naštěstí jen lehká,“ informovala Andrea Divišová ze záchranné služby. Po ošetření v nemocnici převezli záchranáži popálenou dvojici do Prahy na specializované pracoviště v nemocnici Královské Vinohrady.

Neštěstí se stalo krátce poté, co se žena zřejmě snažila zavřít desetikilogramovou propanbutanovou bombu. Přitom poškodila ventil a plyn začal unikat ven. Od otevřeného ohně pak v místnosti explodoval nahromaděný plyn. Na místě stále ještě zasahují hasiči.

 

Fotogalerie

Záchranáři v akci - ilustrační foto | Autor: Richard Beneš