Jsme televize vašeho kraje

Po videohovoru se spoře oděnou ženou přišla studená sprcha v podobě drsného vydírání

Klatovy, publikováno 03.04.2018, autor: Richard Beneš

Muž z Klatovska se stal obětí vydírání prostřednictvím komunikačních sítí - Ilustrační foto | Autor: Archiv

Obětí vydírání prostřednictvím komunikačních sítí se stal muž z Klatovska, který rozhodně nebude rád vzpomínat na letošní Apríl. V časných ranních hodinách 1. dubna si totiž povídal na internetu prostřednictvím videohovoru s neznámou ženou, která byla spoře oblečená a předváděla různé spodní prádlo. Vzápětí se však toto erotické jiskření změnilo doslova v horor.

„Krátce po rozhovoru obdržel muž výhružné zprávy s tím, aby zaslal na účet ženy 1500 euro. Žena mu pohrozila, že pokud tak neučiní, zveřejní nahrávku z erotického videochatu a zašle videozáznam jeho známým na sociální síti,“ popsala neobvyklý případ mluvčí policie Dana Ladmanová. Neznámý pachatel poškozenému takto vyhrožoval a vynucoval prostřednictvím elektronické komunikace zaslání finančního obnosu na účet v peněžním ústavu vedeným v cizině.

Muž okamžitě o tomto způsobu vydírání informoval policii. Ta se teď zabývá vyšetřováním případu. Pachatel je podezřelý ze spáchání přečinů vydírání a neoprávněného přístupu k počítačovému systému a nosiči informací.

Fotogalerie

Muž z Klatovska se stal obětí vydírání prostřednictvím komunikačních sítí - Ilustrační foto | Autor: Archiv