Jsme televize vašeho kraje

Pozor na polsky mluvícího podvodníka, používá otřepaný trik s výměnou peněz

Sokolov, publikováno 06.04.2018, autor: Richard Beneš

Takto zachytila podvodníka bezpečnostní kamera v sokolovské herně | Autor: Policie ČR

Pozor na polsky hovořícího podvodníka, který používá otřepaný trik s výměnou peněz. I když je to trik notoricky známý, stále se najde dost prodavačů, kteří podvodníkovi naletí a ten je tak okrade o nemalé částky peněz. Naposledy takto dopadl pracovník herny v Sokolově, kam cizinec přišel s požadavkem vyměnit hotovost 1500 eur na české koruny. Hernu pak opouštěl v mnohem větším množstvím peněz, než se kterými tam přišel.

„Pracovník herny se směnou souhlasil. Muž tak za užití lsti nejdříve barmanovi předal dohodnutou částku, avšak o 20 eur nižší, na což ho po přepočítání barman upozornil. Muž požadoval peníze zpět, aby si je sám přepočítal a v nestřeženém okamžiku z nich odebral několik bankovek a naopak viditelně do nich vložil chybějících 20 eur. Barman tak muži vyplatil danou částku a ten z herny odešel. Muž tímto podvodným způsobem připravil pracovníka herny o částku vyšší než 14 tisíc korun,“ informovala mluvčí policie Zuzana Týřová.

Po vyhodnocení kamerových záznamů kriminalisté zjistili, že se jedná o staršího muže ve věku kolem 60 let, přibližně 170 – 185 cm vysoké střední postavy. Na očích měl brýle a oblečený byl do černých kalhot, černé bundy a na hlavě měl černou zimní čepici. S největší pravděpodobností hovořil polsky. „V inkriminované době se poblíž herny pohybovalo stříbrné vozidlo značky Ford Focus combi s polskou registrační značkou. Jedna z osob tvořící posádku tohoto vozidla byl onen muž, který směnil v herně peníze,“ dodala policejní mluvčí.

Policisté žádají veřejnost, aby se v případě jakékoliv informace k hledanému muži obrátila na linku 158 nebo na nejbližší služebnu Policie ČR a pomohla tak s objasněním případu. Zároveň varují, aby si pracovníci heren, podniků nebo prodejen dávali pozor na obdobná jednání a nenechali se obelstít.

 

Fotogalerie

Takto zachytila podvodníka bezpečnostní kamera v sokolovské herně | Autor: Policie ČR