Jsme televize vašeho kraje

Plánovaná rekonstrukce mostu v Doubí na okraji Karlových Varů se odkládá

Plzeň, publikováno 13.04.2018, autor: Richard Beneš

Rekonstrukce mostu v Doubí se zatím odkládá | Autor: Karlovarský kraj

Rekonstrukce Doubského mostu v Karlových Varech naplánovaná na pondělí 16. dubna se odkládá. Město Karlovy Vary i přesto, že při plánování uzavírky nevzneslo požadavek na zachování průchodu pro pěší, nyní před vydáním rozhodnutí o uzavírce ve správním řízení, které vede krajský odbor dopravy, žádá, aby byl na základě reakcí občanů průchod pro pěší zachován. Most se nachází na hlavním silničním tahu na Plzeň.

„Vzhledem k tomu, že jde o novou skutečnost v průběhu správního řízení a stanovisko města je v rozporu s dopravně inženýrským opatřením zhotovitele i s projektovou dokumentací, svolá krajský úřad na úterý 17. dubna jednání. Je třeba upřesnit, zda lze z pohledu stavebníka a dalších účastníků řízení průchod pro pěší zachovat. Proto se tedy odloží vydání rozhodnutí silničního správního orgánu, tedy v tomto případě odboru dopravy krajského úřadu, i termín zahájení uzavírky mostu,“ vysvětlila mluvčí Karlovarského kraje Jana Pavlíková.

Podle informací Čestmíra Bruštíka (NEZ), náměstka karlovarského primátora, se také jedná o možnosti zřídit zvláštní autobusovou linku. Ta by jezdila mezi Doubím a Tašovicemi. Mezi těmito částmi města, které Doubský most spojuje, by v případě úplné uzavírky bylo nejbližší spojení přes most ve Dvorech nebo po cyklostezce u Svatošských skal. Rekonstrukce mostu v Doubí má stát 8,8 milionu korun a zkomplikuje dopravu v části Karlových Varů. Auta jedoucí na Plzeň budou nucena projíždět už tak přetíženými silnice ve Dvorech. Uzavírka mostu má trvat do listopadu.

Fotogalerie

Rekonstrukce mostu v Doubí se zatím odkládá | Autor: Karlovarský kraj