Jsme televize vašeho kraje

Před soud míří další krkavčí matka, smrtelně zraněnou holčičku po porodu ukryla v prádelním koši

Plzeň, publikováno 15.04.2018, autor: Richard Beneš

Před soud míří další krkavčí matka, smrtelně zraněnou holčičku po porodu schovala do prádelního koše | Autor: TV ZAK

Plzeňský krajský začne v pondělí rozplétat další smutný případ vraždy novorozence, který zemřel na následky zranění, krátce po domácím porodu. Tragédie se stala loni v srpnu. Domácí porod se ve svém bytě, kde se často konaly různé večírky a scházela se tam početná společnost, snažila utajit dvacetiletá žena. Na svět přivedla holčičku, kterou odložila do prádelního koše, kde ji později našli policisté. Novorozenec zemřel v důsledku závažných poranění, které mu měla bezprostředně po porodu způsobit úmyslně obviněná žena. Svůj hrůzný čin si měla dopředu naplánovat a jednala naprosto chladnokrevně.

Na začátku celého případu byla informace, kterou obdrželi policisté od záchranářů. Ti uvedli, že v Plzni na Doubravce zasahují v bytě u ženy, která evidentně porodila, i když porod popírala. Ženu převezli na ošetření do nemocnice. Mezitím policisté vyjeli okamžitě na uvedenou adresu. Začali zjišťovat veškeré okolnosti případu a během toho nalezli zraněného novorozence v koši na prádlo. Okamžitě mu poskytli první pomoc a přivolali lékaře, kteří jej převezli do fakultní nemocnice. „Dítě mělo závažná poranění hlavy a těla. Narozená holčička bohužel, i přes veškerou péči lékařů, ještě tu noc svým zraněním podlehla,“ uvedla tehdy mluvčí mluvčí policie Martina Korandová. Dítě údajně utrpělo bodnou ránu.

Mladá žena své těhotenství před všemi tajila. Protože věděla, že dítě nechce, rozhodla se pro domácí porod. Novorozenec byl dle lékařů klinicky donošený. „Chvíli po porodu způsobila dítěti rozsáhlá zranění a schovala ho do prádelního koše. Nechtěla, aby někdo věděl, že rodila. Vyrušili ji známí, kteří vešli do bytu. Když viděli, že žena krvácí, zavolali lékaře, protože měli obavy o její život a vůbec nevěděli, co se děje,“ popsala událost mluvčí policie.

Na základě provedených výslechů klíčových svědků události a zajištění stop kriminalisté obvinili ženu z vraždy. Mladá žena okamžitě putovala do vazby. Pachatelce hrozí trest odnětí svobody na 15 až 20 let nebo výjimečný doživotní trest.

Podobný brutální případ už otřásl Plzní o tři týdny dříve. S obviněním z vraždy skončila ve vazbě třicetiletá žena, která rovněž doma tajně porodila zdravého chlapečka. Tomu způsobila závažná zranění. Než stačila dítě usmrtit, vyrušila ji její matka. Ta dítě ve vážném stavu okamžitě odvezla do plzeňského babyboxu. O den později chlapeček v nemocnici zemřel na následky způsobených zranění. Policistům se podařilo matku usmrceného dítěte vypátrat a zadržet díky mravenčí práci jen pouhý den po po porodu. V pátek uložil senát plzeňského krajského soudu této krkavčí matce sedmnáctiletý trest vězení.

Fotogalerie

Před soud míří další krkavčí matka, smrtelně zraněnou holčičku po porodu schovala do prádelního koše | Autor: TV ZAK
Neštěstí se stalo v jednom z bytů tohoto domu | Autor: TV ZAK
Policisté zasahující na místě činu | Autor: TV ZAK
Před soud míří další krkavčí matka, smrtelně zraněnou holčičku po porodu schovala do prádelního koše | Autor: TV ZAK