Jsme televize vašeho kraje

V kraji vznikla akademie individuálních sportů

Plzeň, publikováno 20.04.2018, autor: Miroslav Brož

Do prvního ročníku akademie se zapojilo 46 talentovaných sportovců | Autor: Jakub Holý

Podpořit mladé sportovce, aby mohli navázat na úspěchy svých slavných předchůdců. To je hlavní cíl akademie individuálních sportů Plzeňského kraje. Do prvního ročníku akademie se zapojilo 46 talentů ze třinácti sportovních odvětví.

Akademie si klade za cíl přispět k vývoji sportovců tzv. tréninkovou nadstavbou. Zajistí mladým sportovcům výživové poradenství nebo funkční a odborné lékařské služby. „Kondičního trenéra nemá zhruba polovina oslovených sportovců a jen třicet procent z nich chodí pravidelně na masáž. Přitom jde o důležitou složku tréninkového procesu,“ vysvětluje manažer projektu Luboš Koželuh.

Do akademie se v letošním prvním ročníku hlásilo osmdesát zájemců. Přísnými kritérii prošlo jen šestačtyřicet z nich. Vybíralo se podle výsledků, ale i příslušnosti k Plzeňskému kraji.

Do výběru prošla třeba plavkyně Kristýna Štemberová, účastnice seniorského mistrovství světa. Dále atletka Kateřina Skypalová, česká královna v hodu kladivem a mistryně Evropy v kategorii dorostu a juniorek. Nebo nejlepší český badmintonista Jan Louda. Všichni studují Sportovní gymnázium v Plzni.  

 

Fotogalerie

Do prvního ročníku akademie se zapojilo 46 talentovaných sportovců | Autor: Jakub Holý