Jsme televize vašeho kraje

AKTUALIZOVÁNO: Záchranáři se v pondělí dopoledne nezastavili, zasahovali u řady vážných případů

Plzeň, publikováno 23.04.2018, autor: Richard Beneš

Záchranáři zasahují u ranní nehody poblíž Města Touškov | Autor: ZZSPK

K hrozivě vypadající ranní nehodě osobního automobilu vyjížděli v pondělí ráno záchranáři k Městu Touškov. Auto tam vyletělo ze silnice a zůstalo ležet převrácené v příkopu. Podle informací mluvčího záchranky Martina Brejchy řidič naštěstí vyvázl se zraněním, které ho neohrožovalo na životě. Záchranáři ho odvezli k ošetření na úrazovou ambulanci do plzeňské fakultní nemocnice. A v dopoledních hodinách následovaly i další výjezdy záchranářů k závažným případům. Jednalo se o dvě nehody s vážným zraněním. Na Klatovské třídě pak zasáhla chodkyni tabule skla, která při pokusu o výměnu vypadla z ruky dělníkovi ve druhém patře domu.

Tramvaj srazila starší ženu na zastávce Severka. Více než osmdesátiletá žena vstoupila přímo před jedoucí tramvaj. Při střetu utrpěla vážné zranění, mimo jiné měla otevřenou zlomeninu nohy, zranění hrudníku i hlavy. Záchranáři ji transportovali na oddělení emergency do fakultní nemocnice.

Vrtulník letecké záchranné služby zase zasahoval u dopravní nehody v Kožlenech, kde se srazil skútr s traktorem. Řidič skútru byl také vážně zraněn. „Muže přepravila letecká záchranná služba na emergency do fakultní nemocnice na Lochotíně. Utrpěl mnohočetná zranění a hodnotíme je jako vážná,“ informoval mluvčí záchranné služby Martin Brejcha.

Záchranáři dopoledne nechyběli ani u nehody na Klatovské třídě, kde zranila procházející ženu okenní tabule. Ta vypadla z ruky ukrajinskému dělníkovi, který ve druhém patře budovy vyměňoval okna. Žena měla obrovské štěstí, že jí okno zasáhlo jen částečně. V okamžiku, kdy případ na místě prověřovala hlídka městské policie, začala žena zřejmě v důsledku prodělaného šoku kolabovat.

„Po příjezdu na místo se hlídka ihned věnovala poškozené ženě, aby zjistila, co se stalo. Paní se viditelně třásla, během hovoru a čekání na záchranáře se jí však přitížilo, začala upadat do šoku a ztrácela opakovaně vědomí. Strážníci jí proto neprodleně poskytli nezbytnou první pomoc,“ informovala mluvčí městské policie Jana Pužmanová. Její zdravotní stav si vyžádal okamžitý převoz do nemocnice. Případ vyšetřuje policie.

 

Fotogalerie

Záchranáři zasahují u ranní nehody poblíž Města Touškov | Autor: ZZSPK
Záchranáři zasahují u ranní nehody poblíž Města Touškov | Autor: ZZSPK