Jsme televize vašeho kraje

Dohoda mezi krajem a ŘSD zajistila plynulou dopravu při rekonstrukci mostu u Cihelen na silnici I/20

Karlovy Vary, Bečov, publikováno 24.04.2018, autor: Richard Beneš

Řidiči před opravovaným mostem odbočí na souběžnou objízdnou komunikaci | Autor: Karovarský kraj

Díky dohodě mezi Karlovarským krajem a Ředitelstvím silnic a dálnic ČR (ŘSD) se podstatně zkrátí doba rekonstrukce mostu u Cihelen na silnici I. třídy I/20 směrem na Bečov. Kraj umožnil ŘSD využít pro objízdnou trasu souběžnou krajskou komunikaci. Úplná uzavírka mostu tedy nebude trvat sedm měsíců, ale bude o 1, 5 měsíce kratší.

„Původně se měl most opravovat za částečné uzavírky a silniční provoz by řídil semafor. Řidiči by museli počítat s čekáním na místě a stavba by se protáhla na více než půl roku. Proto jsme se domluvili se zástupci ŘSD v Karlových Varech, že kraj umožní využívání souběžné komunikace jako objízdné trasy, aby se most mohl zcela uzavřít a veškeré práce by se tak zkrátily na pět a půl měsíce. Objízdná trasa navíc vede skutečně přímo podél silnice I/20, řidiči se tedy nemusejí obávat zbytečných kilometrů navíc,“ vysvětlil náměstek hejtmanky Martin Hurajčík (ANO).

Stavebníci v současnosti odstraňují nosné konstrukce mostu, ve spodní části se vybetonujé nové železobetonové úložné prahy. Vznikne nový povrch vozovky a most se následně osadí svodidly. Stavba začala v polovině dubna a potrvá do 30. září letošního roku.

Fotogalerie

Řidiči před opravovaným mostem odbočí na souběžnou objízdnou komunikaci | Autor: Karovarský kraj