Jsme televize vašeho kraje

AKTUALIZOVÁNO: Žena, která zemřela o filipojakubské noci v Plzni po bodnutí nožem, spáchala sebevraždu

Plzeň, publikováno 01.05.2018, autor: Richard Beneš

Na místo činu přijel koroner - ilustrační foto | Autor: Richard Beneš

Náhodní svědci objevili o filipojakubské noci na úterý bezvládné tělo ženy poblíž Papírenské lávky v Plzni na Slovanech. Lékař přivolaný na místo už mohl jen konstatovat smrt a do akce byl povolán koroner a také policisté. Od začátku totiž existovalo podezření, že žena zemřela násilnou smrtí, což se také později potvrdilo. Oběť zemřela na následky bodného zranění způsobeného nožem. Případem se od rána zabývají kriminalisté. Na základě předběžných výsledků pitvy se kriminalisté přiklání k verzi, že žena spáchala sebevraždu.

„Dnes v noci jsme přijali oznámení o nálezu těla bez známek života u Papírenské lávky v Plzni ze směru od Slovan. Probíhá ohledání místa,“ uvedla ráno mluvčí policie Martina Kornadová.

Po poledni už policisté pokročili s vyšetřováním tragického případu, podařilo se jim zjistit totožnost oběti a našli také vražedný nástroj. „Jedná se o dvacetiletou ženu. Na místě kriminalisté zajistili maximální možný počet stop, byl nalezen i nůž. Zajištěné stopy a předměty budou podrobeny zkoumání. Kriminalisté v současné chvíli mají dvě verze, buď se jedná o násilný trestný čin nebo sebevraždu. Probíhají výslechy svědků a prověřují se veškeré okolnosti. Objasnění případu pomohou i výsledky soudní pitvy,“  informovala v úterý odpoledne mluvčí policie Veronika Hokrová.

Ve středu odpoledne vnesli kriminalisté do objasnění případu více světla. „Krajští kriminalisté, kteří se prověřováním tohoto případu zabývají, se na základě předběžných výsledků soudní pitvy, která proběhla dnešního dne, a na základě dosud zjištěných skutešností přiklání k verzi, že žena s největší pravděpodobností spáchala sebevraždu,“ informovala mluvčí policie Pavla Burešová.

Fotogalerie

Na místo činu přijel koroner - ilustrační foto | Autor: Richard Beneš