Jsme televize vašeho kraje

Hernu přepadli dva kumpáni, jeden loupil, zatímco druhý sehrál napadeného hosta

Karlovy Vary, publikováno 02.05.2018, autor: Richard Beneš

Takto zachytila přepadení herny bezpečnostní kamera | Autor: Policie ČR

Slušný herecký výkon předvedli před bezpečnostní kamerou umístěnou nad barovým pultem jedné karlovarské herny dva muži. Jeden sehrál roli přepadeného návštěvníka, který dokonce schytal zásah pepřovým sprejem do obličeje, zatímco jeho maskovaný kolega oloupil obsluhu herny o téměř 150 tisíc korun. Kriminalisté ovšem velmi rychle zjistili, že oba muži při přepadení spolupracovali a krátce po činu je také dopadli.

„Loupež se stala 25. dubna v brzkých ranních hodinách v jedné z heren v Karlových Varech. Maskovaný devětadvacetiletý muž měl přijít do herny, kde měl nejdříve strčit do hosta a směrem k jeho obličeji stříkl sprejem neznámou látku. Pak měl přistoupit k barmance, po které měl se sprejem v ruce požadovat vydání tržby. Tu mu barmanka z obavy o svůj život a zdraví vydala. Pachatel pak z herny odešel s finanční hotovostí,“ popsal útok mluvčí policie Michal Žáček.

Kriminalisté po několika hodinách od spáchání činu získali informace o muži, který se měl činu dopustit, a zároveň zjistili, že měl mít při svém činu spolupachatele v osobě zmíněného osmadvacetiletého muže, který se v herně nacházel jako host. Právě on měl totiž po předchozí domluvě úmyslně svému známému dát znamení, že se v herně nikdo jiný nenachází, aby tak mohl bez obav vstoupit do herny.

Kriminalisté oba muži dopadli ještě téhož dne, kdy byla herna přepadena. Díky tomu se jim podařilo zajistit téměř celou odcizenou finanční hotovost. Mladšího muže kriminalisté po provedených úkonech propustili na svobodu a na o rok staršího muže podali státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby. Státní zástupce nechal muže propustit na svobodu. V případě prokázání viny hrozí oběma výtečníkům trest odnětí svobody až na deset let.

Fotogalerie

Takto zachytila přepadení herny bezpečnostní kamera | Autor: Policie ČR
Takto zachytila přepadení herny bezpečnostní kamera | Autor: Policie ČR
Takto zachytila přepadení herny bezpečnostní kamera | Autor: Policie ČR