Jsme televize vašeho kraje

Po útoku nožem v Horšovském Týně je jeden muž v kritickém stavu, druhý má zranění na noze

Horšovský Týn, publikováno 04.05.2018, autor: Richard Beneš

Policie vyšetřuje útok nožem v Horšovském Týně - ilustrační foto | Autor: Archiv

Podivný případ dvou pobodaných mladých mužů, vyšetřují od čtvrtečního večera kriminalisté z Domažlicka. Krvavý incident se stal v jednom rodinném domu v Horšovském Týně. Policisté přijali v 17.17 hodin oznámení na linku 158 o násilné trestné činnosti. Na místo okamžitě vyjeli vedle policistů i záchranáři. Zdravotní stav jednoho pobodaného muže byl natolik vážný, že si vyžádal jeho letecký transport do plzeňské nemocnice. Druhého muže převezli záchranáři sanitkou do domažlické nemocnice.

„Vzhledem k tomu, že prověřování je teprve na počátku, nebudeme v současné době poskytovat žádné bližší informace. Případem se intenzivně zabývají kriminalisté Oddělení obecné kriminality Domažlice,“ informovala bez dalších podrobností mluvčí policie Dagmar Brožová.

V kritickém stavu leží ve fakultní nemocnici dvaadvacetiletý muž, který se měl sám pobodat na zahradě rodinného domu. V tomto stavu chtěl pak údajně půjčit telefon po ženě, která tam také bydlela. Do toho se vložil další muž, který utrpěl bodná poranění nohy. Útočník po incidentu utekl do sousedního domu, odkud vyskočil na ulici. Je velmi pravděpodobné, že byl v době útoku pod vlivem drog. Oba muži mají kriminální minulost.

Fotogalerie

Policie vyšetřuje útok nožem v Horšovském Týně - ilustrační foto | Autor: Archiv