Jsme televize vašeho kraje

AKTUALIZOVÁNO: Letecká záchranka zasahovala u těžkých případů v Klatovech i na Domažlicku

Plzeň, publikováno 08.05.2018, autor: Richard Beneš

Letecká záchranná služba v akci - ilustrační foto | Autor: TV ZAK

Od případu k případu létá dnes dopoledne vrtulník letecké záchranné služby. Nejdříve zasahoval v Klatovech, kde automobil srazil malou holčičku a způsobil jí vážné zranění. Hned potom vrtulník se záchranáři zamířil k dalšímu případu do Záhořan na Domažlicko, kde bylo nahlášeno vážné zranění způsobené motorovou pilou.

„V Domažlické ulici v Klatovech srazilo auto teprve osmiletou dívenku. Holčička zůstala zaklíněná pod vozidlem, byla při vědomí a plakala. Po nezbytném ošetření na místě ji transportovali letečtí záchranáři na oddělení emergency do plzeňské fakultní nemocnice, utrpěla těžké poranění,“ informoval mluvčí záchranné služby Martin Brejcha.

Nehoda se stala krátce před devátou hodinou ráno na přechodu pro chodce, přes který přecházela dívenka. Jedno vozidlo jedoucí z kopce ve směru do města před dívkou zastavilo, za ním jedoucí řidič ovšem svůj vůz neubrzdil a zezadu narazil do již stojícího automobilu před ním. Náraz vůz odrazil na přecházející dívku, kterou auto porazilo a holčička skončila zaklíněna pod ním. Dechová zkouška obou řidičů měla negativní výsledek.  

Zranění v Záhořanech na Domažlicku si způsobil motorovou pilou muž (67), který s ní pracoval v koruně stromu, kde prořezával větve. Muži se smekla noha z větve na které stál a následně se zřítil na zem. Pilou si rozřízl nohu v oblasti holeně. Záchranáři zraněného transportovali vrtulníkem k ošetření na úrazovou ambulanci FN Lochotín.  

 

   

Fotogalerie

Letecká záchranná služba v akci - ilustrační foto | Autor: TV ZAK