Jsme televize vašeho kraje

Blesk zasáhl při tréninku devítiletého chlapce na fotbalovém hřišti v Klenčí pod Čerchovem

Plzeň, publikováno 10.05.2018, autor: Richard Beneš

Blesk zasáhl při tréninku devítiletého chlapce na fotbalovém hřišti - ilustrační foto | Autor: Archiv

Blesk zasáhl ve čtvrtek odpoledne při pořádné bouřce devítiletého chlapce na fotbalovém hřišti v Klenčí pod Čerchovem na Domažlicku. Chlapec tam byl v osudný okamžik na tréninku, okamžitě upadl do bezvědomí. Blesk dítě zřejmě nezasáhl přímo, ale naštěstí udeřil vedle, chlapce zasáhla energie z výboje. Díky této skutečnosti také přežil. Na místo okamžitě směřovali pozemní i letečtí záchranáři. Na pomoc dorazili s automatizovaným externím defibrilátorem také hasiči. Po ošetření na místě školáka vrtulník letecké záchranky transportoval přímo z hřiště do plzeňské fakultní nemocnice.

„Malý pacient zůstal po výboji ležet v bezvědomí na zemi a svědci na místě okamžitě zahájili resuscitaci podle instrukcí operátora tísňové linky,“ informoval mluvčí záchranky Martin Brejcha. Chlapce se podařilo ještě na místě resuscitovat a probrat z bezvědomí. Bezprostředně poté ho vrtulník přepravil do nemocnice.

Malý fotbalista už naštěstí není v ohrožení života. O den později ho lékaři přeložili z oddělení intenzivní péče na dětské oddělení nemocnice.

Fotogalerie

Malého pacienta transportoval vrtulník letecké záchranné služby přímo z fotbalového hřiště | Autor: ZZSPK
Blesk zasáhl při tréninku devítiletého chlapce na fotbalovém hřišti - ilustrační foto | Autor: Archiv