Jsme televize vašeho kraje

Slabý výkon plzeňských fotbalistů rozčílil některé fanoušky, po duelu chtěli konfrontovat hráče

Plzeň, publikováno 13.05.2018, autor: Richard Beneš

Někteří fanoušci FC Viktoria Plzeň nemohli domácí remízu vydýchat a po konci utkání chtěli hráčům za jejich výkon vynadat - ilustrační foto | Autor: Martin Skála

O hodně horké chvilky se v sobotu po ukončení zápasu mezi Plzní a Slováckem postaralo několika desítek rozezlených domácích ultras, kteří se pokusili konfrontovat fotbalisty Viktorie Plzeň. Nedokázali přenést přes srdce další domácí klopýtnutí fotbalistů, kteří mají mířit neomylně k titulu, ale místo toho vydřeli jen další remízu. Fanoušci se pokusili dostat přes recepci stadionu do šatny hráčů, aby jim pěkně z plných plic vynadali za tristní výkony z poslední doby. Vzhledem k zákroku policejních těžkooděnců se jim to nepodařilo. Ti zastavili ultras ještě předtím, než pronikli do útrob stadionu.

Horké hlavy se pak na místě pokusil zklidnit i domácí trenér Pavel Vrba, který se odhodlaně postavil před rozlobené fanoušky. Krátce k nim promluvil a slíbil, že příští týden doma Viktoria určitě porazí Teplice a získá tak titul. „Pánové, musíme držet spolu. Slibuju, že za týden porazíme Teplice a získáme titul," řekl doslova Vrba. Po jeho proslovu se fanoušci uklidnili, někteří zatleskali a odešli už v pořádku ze stadionu.

Zatímco na podzim Viktoria Plzeň nejvyšší soutěži dominovala, všechny soupeře doslova převálcovala a vytvořila si velký bodový náskok, v jarní části ligové soutěže se trápí. Viktoriáni vyhráli pouze tři z dvanácti kol a z toho jediný ligový zápas doma. Přesto Plzeň vede neúplnou tabulku o sedm bodů před druhou Slavií, která má k dobru pondělní malé pražské derby na stadionu Dukly.

Fotogalerie

Někteří fanoušci FC Viktoria Plzeň nemohli domácí remízu vydýchat a po konci utkání chtěli hráčům za jejich výkon vynadat - ilustrační foto | Autor: Martin Skála