Jsme televize vašeho kraje

Běh města Nýřany měl rekordní účast, na start se postavilo ve všech kategoriích 751 běžců

Plzeň, publikováno 14.05.2018, autor: Richard Beneš

Celkem 107 účastníků se postavilo na start sobotního závodu Běh města Nýřany na 10 kilometrů | Autor: Miloslav Šilhavý

Celkem 107 účastníků se postavilo na start sobotního závodu Běh města Nýřany na 10 kilometrů. Jednalo se o 48. ročník oblíbeného běhu, který tradičně pořádá ATLETCLUB Nýřany. Časem 0:33:51 zvítězil Tomáš Jaša z AK Škoda Plzeň, nejlepší ženou byla časem 0:39:53 Petra Šmákalová ze Sokol SG Plzeň Petřín. Nejstarším závodníkem byl Rudolf Foniok z Nýřan, který příští rok oslaví neuvěřitelné osmdesáté narozeniny.

Vedle hlavního běhu se vložených závodů zúčastnilo 644 dětí, což je pořadatelský rekord, z toho 575 dětí běželo v individuálních bězích a 69 v tříčlenných štafetách. Celkem tedy závodilo 751 běžců. Závodu přihlíželo 989 platících diváků. Včetně pořadatelů, čestných hostů a dětí, které nezávodily, se akce tedy zúčastnilo kolem 2000 osob. Loni se závodu zúčastnilo v hlavní kategorii na 10 kilometrů 113 běžců a 586 dětí ve vložených závodech.

Každý závodník obdržel nevratný čip a drobné upomínkové ceny, tři až šest závodníků v jednotlivých kategoriích obdrželo finanční a věcné ceny, které předával starosta města Jiří Davídek a předseda ATLETCLUBU Nýřany Milan Vácha. Letos poprvé měli závodníci možnost zaregistrovat se k závodu předem na internetu.

Mezi běžci na desetikilometrové trati nechyběl ani starosta Vejprnic Pavel Karpíšek (ODS), který si podle svých slov chtěl po deseti letech od svého posledního startu vyzkoušet, jak takovou fyzickou zátěž zvládne. „Bylo to náročné a nejen kvůli tomu velkému horku. Je mi o 10 let více a mám o 10 kilogramů vyšší váhu a hlavně jsem netrénoval. Důležité bylo doběhnout ještě předtím, než bude stadion zamčený, což se podařilo. Svůj start na tomto běhu beru jako takové symbolické zahájení mé předvolební kampaně do Senátu,“ komentoval účast na závodu Pavel Karpíšek.

Fotogalerie

Běh přilákal do Nýřan běžce všech věkových kategorií | Autor: Miloslav Šilhavý
Celkem 107 účastníků se postavilo na start sobotního závodu Běh města Nýřany na 10 kilometrů | Autor: Miloslav Šilhavý
Mezi běžci nechyběl ani starosta Vejprnic Pavel Karpíšek, který závodem symbolicky odstartoval svoji kampaň do Senátu. | Autor: Archiv Pavla Karpíška