Jsme televize vašeho kraje

Strážníci městské policie chytali na trávníku hada, od dalšího nálezce převzali želvu

Plzeň, publikováno 14.05.2018, autor: Richard Beneš

Tento had se plazil po trávníku na jedné zahradě na Slovanech | Autor: Městská policie

Vedle klasického odchytu psů, si za poslední tři dny připsali na své konto strážníci městské policie také několik zákroků, kde figurovala poměrně neobvyklá zvířata. V jednom případě se jednalo o hada, který se zřejmě ztratil svému majiteli. Druhým objeveným živočichem byla želva. Obě zvířata předali strážníci do péče pracovníka Záchranné stanice živočichů v Zábělské ulici.

„V pátek odpoledne zasahovala hlídka městské policie ze skupiny pro odchyt zvířat na Slovanech v ulici Stanka Vodičky. Na městskou policii se obrátil obyvatel místního domu, který na trávníku svého pozemku objevil plazícího se hada. Strážníci zjistili, že jde o užovku – Elephe obsoleta quadrivittata, jíž následně pomocí háku odchytili. Komu by patřila, se na místě nepodařilo zjistit,“ řekla mluvčí městské policie Jana Pužmanová.

Do záchranné stanice živočichů odvezli strážníci také želvu nádhernou. Její nález ohlásil na městskou policii v neděli mladý muž z Rakovnicka. Našel jí na břehu řeky Radbuzy, pod mostem Milénia a nikdo se k ní nehlásil.

Fotogalerie

Tento had se plazil po trávníku na jedné zahradě na Slovanech | Autor: Městská policie