Jsme televize vašeho kraje

Výluka na trati mezi Plzní a Vejprnicemi neskončí 30. května, prodlouží se téměř o měsíc

Plzeň, publikováno 15.05.2018, autor: Richard Beneš

Výluka na trati mezi Plzní a Vejprnicemi neskončí 30. května, prodlouží se téměř o měsíc - ilustrační foto | Autor: České dráhy

Téměř o celý měsíc se prodlouží dlouhodobá nepřetržitá výluka mezi stanicí Plzeň hlavní nádraží a Vejprnicemi, která začala 1. března. Kvůli rozsáhlé stavbě nových kolejí neskončí, jak se původně plánovalo 30. května, ale bude prodloužena až do středy 27. června. Výluková opatření včetně výlukového jízdního řádu zůstávají beze změn v platnosti.

„Za všechny expresy a osobní vlaky pojede náhradní autobusová doprava podle výlukových jízdních řádů. Za mezinárodní expresy pojedou autobusy v úseku Rokycany / Plzeň hl.n. – Nýřany a opačně. Náhradní doprava bude v úseku Plzeň – Nýřany a zpět organizována v odlišných časových polohách a trasách a autobusy pojedou výhradně podle výlukového jízdního řádu,“ informovala mluvčí Českých drah Radka Pistoriusová.

Správa železniční dopravní cesty začala v únoru v plzeňské části Skvrňany dvouletou přestavbu domažlické železniční trati za 1,1 miliardy korun. Jde o další etapu modernizace plzeňského uzlu, která si do roku 2022 vyžádá 6,3 miliardy Kč a nyní je v polovině.

Fotogalerie

Výluka na trati mezi Plzní a Vejprnicemi neskončí 30. května, prodlouží se téměř o měsíc - ilustrační foto | Autor: České dráhy