Jsme televize vašeho kraje

Policisté chystají kontroly, zda se dodržuje zákaz vstupu a rybaření u vodní nádrže Horka

Habartov, publikováno 16.05.2018, autor: Richard Beneš

Policie bude kontrolovat, zda rybáři neporušují zákaz vstupu do prvního ochranného pásma vodní nádrže Horka na Sokolovsku - ilustrační foto | Autor: Archiv

Časté kontroly budou letos podnikat policisté z obvodní oddělení v Habartově u vodní nádrže Horka na Sokolovsku, která spadá do prvního ochranného pásma vodního zdroje. Jakýkoli vstup a to i do okolí je přísně zakázaný. Policisté budou kontrolovat nejen neoprávněné vstupy, ale i rybaření na vodní nádrži. Zákaz rybaření tam mnozí rybáři neustále porušují.

„Kontroly budou probíhat v nepravidelných intervalech přes den a také v noci. Policisté budou při nich spolupracovat s pracovníky Povodí Ohře po celou rybářskou sezonu. Bohužel každý rok řešíme několik případů porušení zákazu rybolovu nebo také zákaz vjezdu vozidel k nádrži. Tímto upozorňujeme, že ten, kdo bude přistižen při rybaření v nádrži, kde je pitná voda, bude součástí správního řízení,“ informovala mluvčí policie Soňa Hergezelová.

Za přestupek na úseku zemědělství, myslivosti a rybářství hrozí až osm tisíc korun pokuta a zákaz činnosti do jednoho roku, pokud je přistižený rybář držitelem rybářského lístku. Vedle toho může rybář přijít i o své rybářské náčiní, policisté mu mohou uložit propadnutí věci. V případě, že se někdo dopustí škody vyšší než pět tisíc korun, půjde o trestný čin pytláctví. Za tento trestný čin by pachateli hrozil trest odnětí svobody a to až na dva roky.

Fotogalerie

Policie bude kontrolovat, zda rybáři neporušují zákaz vstupu do prvního ochranného pásma vodní nádrže Horka na Sokolovsku - ilustrační foto | Autor: Archiv