Jsme televize vašeho kraje

Opilec se proháněl plzeňskými ulicemi ukradeným nakladačem, sám na sebe přivolal policii

Plzeň, publikováno 17.05.2018, autor: Richard Beneš

Zloděj se povozil tímto nakladačem plzeňskými ulicemi | Autor: Policie ČR

Kuriózní případ krádeže, ve kterém hraje hlavní roli těžký pracovní stroj a opilý sedmadvacetiletý muž, vyšetřují kriminalisté z Plzně. Ten totiž na stavbě v Lochotínské ulici objevil pod mostem nezajištěný nakladač, do kterého nastoupil a následně s ním i dokázal odjet do Keřové ulice. Po krátké vyjížďce s těžkým strojem se mladý muž vrátil zpět na stavbu, kde nakladač zaparkoval. Tím ale věc zdaleka neskončila. Muž totiž zavolal na linku 158, kde oznámil, že se na stavbě nachází nezajištěný a otevřený nakladač.

„Policisté na místě zjistili, že muž se měl s daným strojem projíždět a následná dechová zkouška prokázala, že je pod vlivem alkoholu. Naměřená hodnota na přístroji ukázala přes dvě promile. Na místě se „řidič“ dobrovolně podrobil lékařskému vyšetření spojenému s odběrem krve,“ popsala událost mluvčí policie Veronika Hokrová.

Později policisté zjistili, že přibližně o dvě hodiny později, v brzkých ranních hodinách, se muž na místo stavby vrátil a vloupal se do již zabezpečeného pracovního stroje. „Při několika marných pokusech, kdy poškodil stroj na více místech se pachatel do interiéru kabiny stroje doslova protáhl vzniklým otvorem o velikosti 50 x 35 cm. Z kabiny odcizil práškový hasicí přístroj, kovovou pákovou maznici a tři plastové kartuše s mazivem. Svým jednáním tak způsobil celkovou hmotnou škodu vyčíslenou ve výši 20 100 korun,“ uvedla mluvčí policie.

Pachatel je teď podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, z neoprávněného užívání cizí věci, krádeže a poškození cizí věci. V případě uznání viny hrozí podezřelému až dvouletý trest odnětí svobody.

Fotogalerie

Zloděj se povozil tímto nakladačem plzeňskými ulicemi | Autor: Policie ČR