Jsme televize vašeho kraje

Policisté při akci PROMA dopadli další dva členy gangu výrobců a prodejců pervitinu

Plzeň, publikováno 18.05.2018, autor: Richard Beneš

Gang prodával pervitin ve velkém | Autor: Policie ČR

Kriminalisté dopadli další dva členy gangu, který se na Plzeňsku zabýval výrobou i distribucí pervitinu a také pěstováním marihuany. V polovině dubna už zadrželi tři muže, při pokračování policejní akce s krycím názvem PROMA teď zadrželi ženu (36) a muže (40). Oba teď čelí obvinění z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Mezi své klienty distribuovali pervitin.

„Policisté zjistili, že muž prodal minimálně 27,5 gramu pervitinu za 27 700 korun, kdy jeden gram pervitinu stál tisíc korun. Občas svým klientům předal bezúplatně také marihuanu. Sám obviněný uvedl, že pervitin i marihuanu nakupoval v Plzni,“ informovala mluvčí policie Iveta Kořínková. Obviněnému doma také policisté zabavili pytel obsahující 55,48 gramů sušiny marihuany. Obviněná žena kupovala metamfetamin, který přechovávala a později prodávala dalším osobám z okruhu svých známých na severním Plzeňsku. Podle zjištěných informací prodala drogu nejméně ve 23 případech za částku 41 tisíc korun, někdy ji jako protislužbu dala i zadarmo. Oba pachatelé si dealováním drog vydělali 68 700 korun.

V první fázi policejní akce proti členům drogového gangu zadrželi kriminalisté přímo při výrobě omamných látek dva muže i jejich pomocníka, který jim zapůjčením garáže a přístavku v Plzni Koterově umožnil výrobu pervitinu. Při domovní prohlídce policisté zajistili chemické látky, které slouží k výrobě pervitinu. Například jedna z nich vážila necelých 800 gramů a dalo by se z ní vyrobit 500 gramů pervitinu.

Pro léky potřebné na výrobu pervitinu jezdil jeden ze zadržených do zahraničí. Policisté ví o pěti takových cestách, kde léky kupoval za částku 200 tisíc korun. Jeden gram pervitinu pak dealer prodával za 700 korun. Z dosavadního zjištění vyplynulo, že muž si mohl za poslední půl rok vydělat přes 2,8 milionu korun.

Fotogalerie

Gang prodával pervitin ve velkém | Autor: Policie ČR
Gang prodával pervitin ve velkém | Autor: Policie ČR
Gang prodával pervitin ve velkém | Autor: Policie ČR
Gang prodával pervitin ve velkém | Autor: Policie ČR