Jsme televize vašeho kraje

Řidiče auta ukradeného v SRN zadržel na Chebsku po stíhací jízdě český policejní pes

Cheb, publikováno 21.05.2018, autor: Richard Beneš

Toto ukradené auto se díky společné akci českých a německých policistů opět vrátí ke svému majiteli | Autor: Policie ČR

Společnými silami se podařilo zadržet německým a českým policistům na Karlovarsku cizince, který s kradeným vozem a s policií v zádech přejel hranici ze SRN do Česka. Ujet před policejní přesilou se cizinci za volantem ukradeného vozu značky Audi Avant nepodařilo. Nakonec ho však zadržel až slavný služební pes Winer.

Kradený automobil prosvištěl přes hraniční přechod Selb – Aš kolem osmé hodiny ranní, pronásledovaný německou policejní hlídkou. „Němečtí kolegové ohlásili do společného centra pro policejní a celní spolupráci Schwandorf přeshraniční pronásledování a do akce se zapojili chebští policisté. Řidič jel s vozidlem po silnici I/64, u obce Nový Ždár zastavil a začal z vozidla utíkat,“ popsala zákrok policejní mluvčí Kateřina Böhmová. Německá policejní hlídka neváhala a za mužem se rozeběhla. „Nakonec muže našel náš psovod a jeho pes Winer schovaného ve křoví. Pes šel po stopě dva kilometry,“ uvedla mluvčí policie.

Ukázalo se, že vozidlo Audi Avant v hodnotě 1,2 milionu korun odcizil pachatel v SRN ve městě Essen. Třiadvacetiletý cizinec se přiznal, že dostal peníze za to, že vozidlo odveze do České republiky. Zadržený muž byl následně obviněn z přečinu podílnictví a komisař podal podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na jeho vzetí do vazby. Soud tento návrh akceptoval a mladý cizinec putoval do vazební věznice. Pachateli v případě prokázání viny hrozí až šestiletý trest odnětí svobody.

 

Fotogalerie

Toto ukradené auto se díky společné akci českých a německých policistů opět vrátí ke svému majiteli | Autor: Policie ČR