Jsme televize vašeho kraje

AKTUALIZOVÁNO: Čtyři lidé se na Tachovsku zranili při nehodě auta, které začalo hořet

Tachov, publikováno 22.05.2018, autor: Richard Beneš

Auto po nárazu do stromu shořelo | Autor: HZSPK

Hasiči z Tachova právě teď zasahují na silnici mezi Tachovem a obcí Halže, kde havaroval osobní automobil. Podle informací mluvčího hasičů Petra Poncara vozidlo narazilo do stromu a začalo hořet. Přivolaným hasičům se podařilo ve velmi krátké době požár zlikvidovat. V automobilu cestovali tři pasažéři, kteří se při nehodě zranili. Čtvrtým zraněným je svědek nehody, který zraněné zachraňoval z vraku. Všechny se podařilo včas dostat mimo vozidlo. Sedmadvacetiletého řidiče transportoval s popáleninami do pražské nemocnice na Vinohradech vrtulník letecké záchranné služby.

Nehoda stala na silnici II. třídy mezi obcí Halže a Tachovem, doprava na místě řídí kyvadlově policie. Řidič projížděl příliš rychle levotočivou zatáčku, nezvládl řízení a vjel vlevo mimo komunikaci, kde narazil do stromu. Mluvčí záchranné služby uvedla, že sanitky odvezly do nemocnice také další tři spolujezdce. Jeden z nich utrpěl středně těžké a další dva pak lehké zranění. Nikdo ze zraněných není ohrožen na životě. Na vozidle značky Volkswagen Polo vznikla škoda odhadnutá na 70 tisíc korun.

Mluvčí hasičů Petr Poncar později upřesnil, že automobilem cestovali tři muži, kteří se zranili. Čtvrtým zraněným byl svědek nehody, který vyprostil řidiče z hořícího automobilu ještě před příjezdem hasičů. „Zachránce měl zranění na noze a popálil se na rukou. Nemělo by se jednat o vážné popáleniny,“ řekl mluvčí Poncar.

 

 

Fotogalerie

Vrtulník letecké záchranné služby míří k místu nehody - ilustrační foto | Autor: TV ZAK
Auto po nárazu do stromu shořelo | Autor: HZSPK
Auto po nárazu do stromu shořelo | Autor: HZSPK
Auto po nárazu do stromu shořelo | Autor: HZSPK