Jsme televize vašeho kraje

Plzeň přispěje na navýšení mezd pracovníkům v sociálních službách částkou 5,56 milionu

Plzeň, publikováno 25.05.2018, autor: Richard Beneš

Magistrát města Plzně - ilustrační foto | Autor: Richard Beneš

Na mimořádné navýšení mezd pracovníkům v sociálních službách přispěje město Plzeň částkou 5,56 milionu korun. Rozhodli o tom ve čtvrtek zastupitelé města. Příspěvek obdrží zaměstnanci Diecézní charity Plzeň, Městské charity Plzeň, DOMOVINKA – sociální služby a Senior Residence Terasy. Jedná se o prostředky poskytnuté z dotačního programu, který vyhlásil magistrátní odbor sociálních služeb.

„Cílem je zlepšit finanční ohodnocení pracovníků, kteří jsou zodpovědní za přímou práci se seniory a zdravotně postiženými, tedy sociálních pracovníků, pracovníků v sociálních službách a zdravotnických pracovníků pečujících o tyto klienty,“ uvedla náměstkyně primátora pro oblast školství a sociálních věcí Eva Herinková (ČSSD). „Město chce tímto krokem motivovat zejména pracovníky nejexponovanějších a odchodem nejvíce ohrožených služeb pro seniory a zdravotně postižené, jakými jsou osobní asistence, pečovatelské služby, služby domovů pro seniory a domovů se zvláštním režimem, služby denních a týdenních stacionářů,“ řekla náměstkyně primátora.

Zastupitelé schválili všechny požadované příspěvky v plné výši. Diecézní charita Plzeň dostane na navýšení mezd svých sociálních i zdravotnických pracovníků 772 tisíc korun, Městská charita Plzeň 3,346 milionů korun, Domovinka 505 tisíc korun a Senior Residence Terasy 943 tisíc korun.

Fotogalerie

Magistrát města Plzně - ilustrační foto | Autor: Richard Beneš