Jsme televize vašeho kraje

AKTUALIZOVÁNO: Opilý řidič transportní sanitky způsobil nehodu, zahynula pacientka cestující na dialýzu

Plzeň, publikováno 28.05.2018, autor: Richard Beneš

Tragicky zesnulou ženu ohledal koroner - ilustrační foto | Autor: Archiv

Po ranní nehodě soukromé převozové sanitky u Kralovic, zahynula v pondělí osmašedesátiletá pacientka, která cestovala do nemocnice na dialýzu. Sanitce prý náhle vběhla zprava do cesty srnka. Řidič už nedokázal střetu zabránit i když prudce zabrzdil. Žena cestující v zadní části vozu nebyla řádně připoutaná a nárazem si způsobila vážné zranění hlavy, kterému krátce poté podlehla. Tragédii navíc umocňuje i fakt, že řidič sanitky byl pod vlivem alkoholu.

Po střetu odjel řidič z místa nehody na výjezdovou základnu Zdravotnické záchranné služby v Kralovicích, kde žádal o pomoc pro pacientku, která měla na těle viditelná vážná zranění způsobená nárazem. Lékařka a tým záchranářů ženě ani přes okamžitou pomoc nedokázali zachránit a zemřela na následky způsobených zranění.

„U řidiče vozidla Volkswagen Transporter provedli policisté dechovou zkoušku na alkohol, která měla pozitivní výsledek. Nejprve naměřili hodnotu jedna promile alkoholu v dechu a opakovaná dechová zkouška pak měla výsledek 0,86 promile alkoholu. Řidič převozního vozu neutrpěl žádná zranění,“ informovala mluvčí policie Iveta Kořínková. V případě byla nařízena soudní pitva.

Další vyšetřování prokázalo, že v sanitce cestoval v osudný okamžik ještě jeden pacient. Ten ovšem kolizi přežil bez újmy na zdraví. Policie teď chystá jeho výslech, který by měl do případu vnést více světla. Blízká příbuzná ženy, která při tragické nehodě přišla o život uvedla, že v sanitce se sama nedokázala připoutat vzhledem k jejím zdravotním problémům.     

 

 

 

 

Fotogalerie

Tragicky zesnulou ženu ohledal koroner - ilustrační foto | Autor: Archiv