Jsme televize vašeho kraje

Plzeňskou ODS vede do voleb poslanec a současný 1. náměstek primátora Martin Baxa

Plzeň, publikováno 28.05.2018, autor: Richard Beneš

Martin Baxa se stal lídrem kandidátky plzeňské ODS v podzimních komunálních volbách | Autor: Richard Beneš

Lídrem plzeňské kandidátky ODS pro nadcházející komunální volby se stal v pondělí poslanec a současný 1. náměstek primátora Martin Baxa. O obsazení první poloviny míst na „modré“ kandidátce rozhodli účastníci oblastního sněmu plzeňské ODS. Také další místa v čele kandidátky obsadí osvědčené osobnosti z vedení města. Dvojkou na kandidátce bude technický náměstek Pavel Šindelář. Ze třetího místa se bude o hlasy voličů ucházet radní David Šlouf a na čtvrté místo kandidátky občanští demokraté nominovali bývalého primátora Jiřího Šnebergera. Na kandidátce nebude chybět ani radní Helena Matoušová, posílí ji i známí plzeňští lékaři Veronika Jilichová Nová a Marcel Hájek nebo děkanka Fakulty zdravotnických studií Ilona Mauritzová.

Mezi kandidáty se objeví také několik výrazných osobností, které budou za občanské demokraty do plzeňského zastupitelstva kandidovat poprvé. Patří mezi ně například držitel bronzové medaile z olympijských her v Sydney, úspěšný triatlonista Jan Řehula. O kompletním pořadí na dalších místech kandidátky plzeňská ODS rozhodne do konce června.

Podle lídra kandidátky Martina Baxy budou občanští demokraté v kampani představovat zejména konkrétní řešení, která by měla nadále zlepšovat život v Plzni. „Přijdeme například s komplexním návrhem na řešení parkování ve městě, budeme pokračovat v podpoře vytváření nových bytů a zaměříme se i na konkrétní zlepšení fungování plzeňských škol. Prosazovat budeme rekonstrukci hojně navštěvovaného a mezi Plzeňany velice oblíbeného areálu DEPO2015 a také vyčištění Borské přehrady, aby se mohla stát centrem rekreace i sportovního vyžití pro všechny Plzeňany,“ představil některé z hlavních bodů volebního programu Martin Baxa.

Fotogalerie

Martin Baxa se stal lídrem kandidátky plzeňské ODS v podzimních komunálních volbách | Autor: Richard Beneš