Jsme televize vašeho kraje

Soudce poslal do vazby oba muže podezřelé z deset let staré brutální vraždy v Aši

Cheb, publikováno 03.06.2018, autor: Richard Beneš

Ilustrační foto | Autor: Archiv

Ve vazbě nakonec skončili z rozhodnutí soudce chebského okresního soudu dva muži, kteří jsou podezřelí z deset let staré vraždy šestadvacetiletého muže. Ten zahynul brutálním způsobem u Aše na Chebsku. Oba muže zadrželi v pátek ráno příslušníci Generální inspekce bezpečnostních sborů společně s policejní zásahovou jednotkou. Jedním z podezřelých je totiž bývalý policista, který byl v době spáchání činu v aktivní službě. Dnes je mu 39 let a podezřelým z vraždy byl od začátku vyšetřování. Pro jeho obvinění až doposud chyběly důkazy. Ty se podařilo získat až nyní a před půl rokem se tak vyšetřování vraždy obnovilo. Druhým obviněným je pak pětačtyřicetiletý údajný komplic policisty.

Dvojici obviněných hrozí podle tehdy platných zákonů až výjimečný trest. Vražda totiž byla spáchána zvlášť trýznivým způsobem. Pachatelé muže nejdříve mučili a těžce zranili, poté jej zavraždili. Tělo se pak našlo u silnice nedaleko přehrady Bílý Halštrov u Aše. Soudce na oba muže uvalil vazbu z obavy před útěkem. Ani jeden ze zadržených se k činu nedoznal. Oba shodně tvrdí, že jsou nevinní a že nemají s případem nic společného.

Vraždě mladého muže předcházel incident na diskotéce v Aši a za vším byla žárlivost tehdejšího policisty na jeho přítelkyni. Muž odešel z diskotéky kolem půl druhé ráno, o něco později našli náhodní svědci jeho tělo, které neslo viditelné stopy brutálního mučení, u silnice poblíž Aše. Pachatelé muže zřejmě smýkali za autem, dokud nezemřel na následky mnohočetných zranění.

Na seznamu podezřelých od samého začátku figuroval jako hlavní osoba policista, chyběly však důkazy k jeho usvědčení. On sám u policie na vlastní žádost skončil a provozoval v Aši pohostinství, které mu místní říkají U Vraha. Problémy se zákonem měl v minulosti druhý ze zadržených. V případě prokázání viny hrozí obviněným trest ve výši 15 let nebo až výjimečný trest.

 

Fotogalerie

Ilustrační foto | Autor: Archiv