Jsme televize vašeho kraje

Policisté si cestou z taktického cvičení odskočili k ostrému zásahu na nádraží ČD

Plzeň, publikováno 06.06.2018, autor: Richard Beneš

Policie v akci - ilustrační foto | Autor: Policie ČR

Plzeňští policisté dopadli osobu v celostátním pátrání. Muže, který se vyhýbal nástupu do výkonu trestu odnětí svobody dopadli ve středu dopoledne policisté na plzeňském hlavním vlakovém nádraží. Celé akci předcházelo oznámení o podezřelé osobě cestující ve vlaku od Berouna do Plzně. V té době se družstvo pořádkové jednotky Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje vracelo z taktického výcviku na fotbalovém stadionu v Plzni, ze kterého následně přešlo do ostré akce.

„Ve spolupráci s dalšími plzeňskými policisty proběhlo na vlakovém nádraží v Plzni operativní rozdělení policistů tak, aby nemohlo dojít k útěku hledaného muže. Po příjezdu vlaku do stanice, a vystoupení cestujících, byla hledaná osoba v prostorách vlakového nádraží policisty bezprostředně po vystoupení omezena na osobní svobodě,“ popsala zadržení mluvčí policie Veronika Hokrová.

Hledaný muž v dané lhůtě nenastoupil do výkonu trestu, proto na něj soud vydal příkaz k dodání do výkonu trestu odnětí svobody. Do věznice také zadržený muž po provedení nezbytných úkonů zamířil, tentokrát už s policejní eskortou.

Fotogalerie

Policie v akci - ilustrační foto | Autor: Policie ČR