Jsme televize vašeho kraje

Policie dopadla sexuálního násilníka, který na severním Plzeňsku napadal ženy

Plzeň, publikováno 07.06.2018, autor: Richard Beneš, Pavlína Polatová

Ilustrační foto | Autor: TV ZAK

Hrůznou zkušenost má za sebou mladá žena ze severního Plzeňska. Když jela na kole za svou babičkou do sousední vesnice, přepadl ji na lesní cestě jedenadvacetiletý muž, který se ji pokusil znásilnit. Žena se ubránila díky zásahu další cyklistky. Násilníka krátce poté dopadla policie. A vše nasvědčuje tomu, že to nebyl jeho jediný útok na ženu se sexuálním motivem.

Incident se stal kolem 19.00 hodin, když jela žena kole do Krašovic. Mezi Tatinou a Tlučnou ji na lesní cestě dojel jiný muž, srazil ji z kola a pokusil se ji znásilnit. Napadená měla obrovské štěstí. Ve chvíli, kdy se jí muž pokoušel znásilnit, jela okolo jiná cyklistka, která ženě pomohla. Žena se se svým nepříjemným zážitkem svěřila na sociálních sítích. Tímto způsobem chtěla varovat ostatní ženy z okolí Krašovic, Lhotky a Nekmíře, aby se jim nestalo něco podobného. Příspěvek měl během chvíle stovky sdílení. „Nestalo se mi nic, jsem v pořádku. Ale chci, aby se tahle informace dostala mezi co nejvíce lidí. Policie České republiky už po pachateli pátrá,“ uvedla na svém profilu na sociální síti napadená cyklistka.

„Kriminalisté ihned začali zjišťovat veškeré okolnosti případu a díky dalším svědkům se podařilo pachatele vypátrat a zadržet. Policisté v současné době zjišťují jestli toho násilník neměl na svědomí víc,“ uvedla k případu mluvčí policie Martina Korandová.

Fotogalerie

Ilustrační foto | Autor: TV ZAK