Jsme televize vašeho kraje

Instruktor autoškoly šel napomenout jiného řidiče za nesprávný styl jízdy, ten ho omylem přejel

Horšovský Týn, publikováno 08.06.2018, autor: Richard Beneš

Řidič tohoto automobilu přehlédl instruktora autoškoly, který mu šel vynadat za nesprávný styl jízdy a omylem ho přejel | Autor: Policie ČR

Kuriózní nehodu vyšetřovali policisté v Horšovském Týně na Domažlicku. Instruktor autoškoly tam šel napomenout jiného motoristu za jeho nesprávné chování za volantem jeho mercedesu. Řidič však instruktora přehlédl, chodce svým vozem srazil a způsobil mu zranění.

Nehoda se stala na křižovatce ulic Na Přeložce a Dvořákova. „Čtyřiapadesátiletý řidič osobního automobilu značky Mercedes objel vlevo v křižovatce stojící nákladní automobil značky Iveco s označením autoškoly. Jeho řidič, žák autoškoly, odbočoval na křižovatce doprava ve směru jízdy z ulice Dvořákova do ulice Na Přeložce. Řidič Mercedesu odbočoval doleva a domníval se, že vozidlo Iveco má technickou poruchu,“ popsala dopravní situaci na místě mluvčí policie Dagmar Brožová.

Devětašedesátiletý instruktor autoškoly ještě před odbočením vozidla Mercedes vystoupil z vozidla a šel k vozidlu Mercedes, aby upozornil řidiče na nesprávné chování v dopravě. „Řidič Mercedesu jej přehlédl a došlo ke střetu jeho vozidla s instruktorem, který upadl na zem. Oba účastníci nehody se dobrovolně podrobili dechové zkoušce na alkohol a v obou případech měla negativní výsledek. Chodec utrpěl zranění a záchranáři ho převezli do nemocnice k ošetření,“ uvedla mluvčí Brožová. Na vozidle mercedes vznikla škoda vyčíslená na pět tisíc korun.

Fotogalerie

Vozidlo autoškoly na místě incidentu | Autor: Policie ČR
Řidič tohoto automobilu přehlédl instruktora autoškoly, který mu šel vynadat za nesprávný styl jízdy a omylem ho přejel | Autor: Policie ČR