Jsme televize vašeho kraje

Kriminalisté rozprášili desetičlenný gang distributorů pervitinu a heroinu

Plzeň, publikováno 11.06.2018, autor: Richard Beneš

Drogy, které policisté našli u členů drogového gangu | Autor: Policie ČR

Drogový gang obchodující s heroinem a pervitinem dopadl TOXI tým kriminalistů z územního odboru Plzeň-venkov. Policisté shromáždili velké množství důkazů o činnosti gangu, jehož členové nejméně od listopadu 2017 do 29. května 2018 převáželi pervitin a heroin osobními automobily z Ústeckého do Plzeňského kraje. Kriminalisté spustili zatýkání v okamžiku předání velkého množství pervitinu. Do akce se zapojily tři desítky kriminalistů. S pouty na rukou pak skončilo 10 osob, z toho šest v Plzni a čtyři v Dobřanech.

Dva ze zadržených jsou dealeři až z Ústeckého kraje. Ti dováželi pervitin a heroin i dvakrát týdně do Plzně po 40-50 gramech drogy. Hlavní organizátoři skupiny úkolovali další členy k jednotlivým činnostem, jako je nákup a prodej omamných a psychotropních látek,“ řekla mluvčí policie Iveta Kořínková. Při zákroku policie se snažil jedenapadesátiletý člen organizované skupiny vyhodit velké množství drogy do záchodu, což se mu díky rychlému zákroku policistů nepodařilo.

V rámci čtyř domovních prohlídek kriminalisté zajistili téměř 48 gramů metamfetaminu. Policisté z TOXI týmu také zajistili přes sedm gramů látky, která měla podle předběžného vyjádření specializovaného pracoviště z odvětí chemie a fyzikální chemie obsahovat heroin, kofein a paracetamol. Přibližná cena za jeden gram metamfetaminu se u dealera pohybovala okolo 1300 korun.

Kriminalisté stíhají šest osob pro spáchání zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, kterého se měli dopustit jako členové organizované skupiny. Tři z nich již byli v minulosti odsouzeni za drogovou trestnou činnost. V případě rozhodování o vině a trestu mohou být odsouzeni až na 10 let vězení.

Fotogalerie

Drogy, které policisté našli u členů drogového gangu | Autor: Policie ČR
Drogy, které policisté našli u členů drogového gangu | Autor: Policie ČR