Jsme televize vašeho kraje

Viktoriáni záskali další posilu, záložník Dominik Janošek se Slovácka se upsal na čtyři roky

Plzeň, publikováno 12.06.2018, autor: Richard Beneš

Čtyřletý kontrakt s FC Viktoria Plzeň podepsal talentovaný záložník Dominik Janošek | Autor: FC Viktoria Plzeň

Ze Slovácka zamířila do mistrovské FC Viktoria Plzeň další posila. Čtyřletý kontrakt s klubem podepsal talentovaný záložník Dominik Janošek. V Uherském Hradišti ale i nadále zůstává na hostování. Záložník, který ve středu oslaví dvacáté narozeniny, se již v utlém věku prosadil do nejvyšší české soutěže. První půlrok ročníku 2017/2018 strávil v kádru brněnské Zbrojovky, kde nastoupil do čtyř duelů. Výrazněji se předvedl na jaře v kádru Slovácka, kde odehrál celkem 741 minut, když naskočil do 10 utkání. Dominik Janošek nastupuje také za mládežnické výběry České republiky, odehrál například i jedno utkání za kategorii U21.

„Dominik je velice perspektivní a talentovaný fotbalista, takže jsme rádi, že ho můžeme přivítat ve Viktorii. Pro jeho fotbalový růst bude nejlepší, aby pravidelně nastupoval v nejvyšší soutěži, takže letní přípravu a sezonu začne ještě v dresu Slovácka, my jej však budeme detailně sledovat. Věřím, že v budoucnu bude pevným členem našeho kádru,“ okomentoval přestup Adolf Šádek, generální manažer klubu.

„Zájem Viktorie o Dominika nás velmi potěšil. Má předpoklady pro to, aby v budoucnu hrál v týmu důležitou roli. Zároveň jsme rádi, že se oba kluby domluvily a hráč bude moci v nejbližších měsících svou kariéru rozvíjet a sbírat další ligové zkušenosti na Slovácku,“ dodal Roman Brulík z agentury, která fotbalistu zastupuje.

Fotogalerie

Čtyřletý kontrakt s FC Viktoria Plzeň podepsal talentovaný záložník Dominik Janošek | Autor: FC Viktoria Plzeň