Jsme televize vašeho kraje

Unikátní sbírku veselých mikrobásniček vydal starosta Slovan a senátor Lumír Aschenbrenner

Plzeň, publikováno 21.06.2018, autor: Richard Beneš

Starosta a senátor Lumír Aschenbrenner zvaný Lem, představuje svoji básnickou sbírku | Autor: Richard Beneš

Unikátní sbírku veselých básniček s názvem „Za bezesných schůzí hlasuji jako ti druzí“ vydal vlastním nákladem starosta Slovan a zároveň také senátor Lumír Aschenbrenner (ODS). Miniaturní sbírka obsahuje celkem 77 kraťoučkých básniček, které politik shromažďoval několik posledních let.

„Sice se to jmenuje tak, jak se to jmenuje, ale není to rozhodně jen o politice. Je to spíše o normálním životě a jsou to takové mikrobásničky. Původně se to mělo jmenovat Blbosti bez uvozovek, ale nakonec jsem zvolil jiný název. Nikdy by mě ani nenapadlo, že bych to mohl shromáždit a vydat,“ řekl Lumír Aschenbrenner.

Za největší majstrštyk považuje senátor úplně nejkratší básničku, která má jen deset písmen. „Na jednu básničku jsem přišel třeba, když jsem byl v Praze ve vinotéce u Matouše na záchodě, určitě každý čtenář pozná, která to je. V sobotu slavím 58. narozeniny a 20 let ve funkci a je také Gambrinus den, kterému samozřejmě nemohu konkurovat. Tak jsme si vydal alespoň tuto knížečku,“ dodal s starosta Aschenbrenner.

Fotogalerie

Starosta a senátor Lumír Aschenbrenner zvaný Lem, představuje svoji básnickou sbírku | Autor: Richard Beneš
Malá ochutnávka z básnické sbírky plzeňského politika | Autor: Richard Beńeš