Jsme televize vašeho kraje

Kádr indiánů posílí americký obránce Conor Allen, zahrál si i v NHL za New York

Plzeň, publikováno 29.06.2018, autor: Richard Beneš

Kádr indiánů posílí americký obránce Conor Allen, zahrál si i v NHL za New York | Autor: HC Škoda Plzeň

Další hráč zvučného jména posílí kádr indiánů, kteří se aktuálně nachází v plné letní přípravě. Do obrany HC Škoda Plzeň nastoupí americký obránce Conor Allen. Osmadvacetiletý rodák z Chicaga strávil téměř celou svou kariéru v zámoří, sedm utkání zaznamenal i v NHL za celek New York Rangers. Nejvíce duelů pak, 284, odehrál V AHL. V nich nastřílel dvaadvacet branek a přidal jednasedmdesát asistencí. V sezóně 2016/17 s mužstvem Grand Rapids Griffins dokráčel až k zisku Calder Cupu spolu s Tomášem Noskem, Martinem Frkem a Filipem Hronkem.

Letos na jaře již mohutný obránce působil v Evropě, konkrétně v německém Wolsburgu, kde v play-of zaznamenal čtyři body v sedmi utkáních. Nyní se tedy šikovný obránce stěhuje na západ Čech.

Američan Conor Allen je obránce, který většinu kariéry strávil v AHL, což je soutěž vlastně výš, než odkud jsme všechny, nebo 90 procent cizinců, co prošli naším klubem, měli. Máme o něm hodně informací, jdou s ním velmi dobré reference. Všichni ho chválili jak charakterově, tak hokejově. Je to kluk, který nastupoval proti těm nejlepším lajnám, proto i já osobně věřím, že pro nás to bude do zadních řad velká posila,” říká sportovní manažer klubu Tomáš Vlasák.

Fotogalerie

Kádr indiánů posílí americký obránce Conor Allen, zahrál si i v NHL za New York | Autor: HC Škoda Plzeň